League of Legends -studio yrittää estää syrjintätapausten käsittelyn oikeudessa – työntekijät suunnittelevat ulosmarssia

30.04.2019 08:54 | Muropaketin toimitus

Viime vuonna Riot Gamesin toksinen työpaikkakulttuuri nousi valokeilaan pelimediassa ja poiki oikeushaasteenkin. Nyt yhtiö yrittää painostaa työntekijät sopimaan rikkomukset oikeussalin ulkopuolella.

Esports-lajinakin suositusta League of Legendsistä (2009) tunnettu Riot Games on jälleen uuden kohun keskiössä. Nyt studiolla suunnitellaan ulosmarssia, kun johtoporras on painostanut oikeustoimiin ryhtyneitä työntekijöitä sovintomenettelyyn varsinaisen oikeuskäsittelyn sijaan.

Games Industryn mukaan Riot Gamesin johto väittää, että työntekijöiden työsopimuksen ehdot estävät heitä haastamasta yhtiötä oikeuteen.

Riot Games nousi valokeilaan viime elokuussa, kun pelisivusto Kotaku julkaisi laajan, lukuisiin haastatteluihin perustuvan artikkelinsa studion toiminnasta. Kuten tuolloin kerroimme, paljasti artikkeli Riot Gamesin seksistisen työpaikkakulttuurin, johon liittyi jopa suoranaista seksuaalista ahdistelua.

Studiota vastaan nostettiin ryhmäkanne sukupuolisesta syrjinnästä marraskuussa. Nyt Riot Gamesin johto yrittää estää tämän ja mahdollisten muiden tapausten käsittelyn avoimesti oikeudessa. Sen sijaan työntekijät yritetään pakottaa sopimaan asiat suljetuissa sovintomenettelyissä.

Riot Gamesin johto sai myös vihiä työntekijöiden aikeista järjestää ulosmarssi. Tästä johtuen studiolla ollaan järjestämässä keskustelutilaisuus, mutta tämäkin olisi jälleen suljettu tapahtuma, mikä on turhauttanut työntekijöitä ennestään.

”Riotilaiset ovat ylipäätään kyllästyneitä siihen, ettei heillä ole mitään ikkunaa siihen, kuinka johtoporras oikeasti aikoo parantaa asioita”, eräs työntekijä kommentoi pelimedialle.

Muropaketin uusimmat