UUSIMMAT

League of Legends -studion työntekijät protestoivat näyttävästi – ensimmäinen suuri ulosmarssi pelialalla

07.05.2019 09:28 | Muropaketin toimitus

Yli 150 työntekijää marssi ulos Riot Games -pelistudiolta protestina seksististä työkulttuuria ja pakotettuja sovintomenettelyitä vastaan.

League of Legends -pelistä tunnetun Riot Gamesin tapaus on puhututtanut pelialalla jo reilut puoli vuotta. Kuten aikanaan kerroimme, paljasti pelisivusto Kotakun laaja raportti viime vuonna hittistudiolla rehottavan seksistisen työkulttuurin, jossa jopa seksuaalista ahdistelua katsottiin läpi sormien.

Riot Gamesin on haastanut oikeuteen viisi nykyistä tai entistä työntekijää, ja studio on ainakin nimellisesti ottanut asiakseen parantaa tasa-arvoa työpaikalla. Työntekijät eivät kuitenkaan ole nähneet mitään konkreettisia parannuksia olosuhteisiinsa, ja viime viikolla levisi tieto, että studiolla suunniteltiin ulosmarssia protestiksi yhtiön johtoa vastaan.

Ulosmarssia motivoi erityisesti se, että Riot Games on painostanut oikeushaasteen nostaneita sopimaan tapauksensa sovittelumenettelyissä suljettujen ovien takana. Oikeushaasteet koskevat ilmeisesti lähinnä sukupuolista syrjintää yhtiön maksamissa palkoissa.

Eilen Los Angelesissa sijaitsevalta pelistudiolta marssikin ulos yli 150 työntekijän joukko, jotka kantoivat kylttejä, pitivät puheita ja tuomitsivat yhtiön toiminnan. Asiasta uutisoivan Kotakun mukaan kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun suuren pelistudion työntekijät järjestävät ulosmarssin. Tapahtumasta löytyy kuvia Kotakun artikkelista.

Protestin järjestäjien mukaan heillä on myös jatkosuunnitelmia, mikäli yhtiö ei sitoudu luopumaan pakotetuista sovitteluista 16. toukokuuta asti. Jää nähtäväksi, oliko eilinen ulosmarssi vasta ensimmäinen protesti Riot Gamesia vastaan.

Muropaketin uusimmat