Legendaarinen Doom-kehittäjä John Romero saapuu Suomeen Northern Game Summit -tapahtumaan

25.07.2017 13:13 | Muropaketin toimitus

© Jason Scott (Wikimedia Commons)

Northern Game Summit -tapahtuma on julkistanut, että Doomin ja Quaken kehittäjänä tunnettu John Romero saapuu tapahtuman puhujaksi. Northern Game Summit järjestetään lokakuussa Kajaanissa.

Kajaanissa järjestettävä pelikehittäjien tapahtuma Northern Game Summit on julkistanut kansainväliset vieraansa. Lokakuussa järjestettävään tapahtumaan saapuu legendaarinen pelikehittäjä John Romero, joka tunnetaan muun muassa Wolfenstein 3D:n (1992), Doomin (1993) ja Quaken (1996) suunnittelijana.

Northern Game Summit on pelikehittäjille ja pelialan ammattilaisille suunnattu tapahtuma, jossa osallistujat pääsevät tiedotteen mukaan seurustelemaan ja jakamaan ideoita. Päätapahtuma keskittyy kuuteen pelikehityksen osa-alueeseen: suunnitteluun, tuotantoon, taiteeseen, ääneen, liiketoimintaan ja tekniikkaan.

NGS-tapahtumaan osallistuu runsaasti tunnettuja pelikehittäjiä ja suurten pelitalojen edustajia. Mukana ovat muun muassa The Wolf Among Us -pelistä (2013) tunnettu ääninäyttelijä Adam Harringon, Remedyn pelisuunnittelija Eevi Korhonen, sekä Bandai Namcon Euroopan liiketoiminnan ja tuotteiden analyytikko Patrick Rose.

Northern Game Summitin paneelikeskustelun pääaiheena on tänä vuonna pelien psykologia ja miten pelit ja pelaaminen vaikuttavat ihmismieleen. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Kajaanissa 5.–6. lokakuuta, ja lisätietoja löytyy NGS:n sivuilta. Vielä ei ole tiedossa, järjestetäänkö Romeron vierailulle avointa tilaisuutta, jossa fanit pääsisivät kohtaamaan pelilegendan.