UUSIMMAT

Legendaarinen videopelitaiteilija on kuollut – Muistatko vielä Bob Wakelinin Contra-kannen?

22.01.2018 11:45 | Muropaketin toimitus

Ocean Softwaren ja Konamin klassisista pelikansista tunnettu taiteilija Bob Wakelin on kuollut. Syöpään menehtyneen kuvittajan kerrotaan tehneen parhaimmillaan jopa kolme pelin kansikuvaa viikossa.

Pelien kansitaide ei ole enää samassa arvossa kuin ennen, mutta etenkin 1980-luvulla kansitaiteella oli suuri merkitys pelien markkinoinnissa. Eipä siis ihme, että kuvituksiin myös panotettiin ja kehnoihinkin peleihin tehtiin komeita kansikuvia.

Bloody Disgusting kertoo valitettavasti, että yksi legendaarisimmista pelikuvittajista on juuri kuollut. Bob Wakelin, joka tunnetaan etenkin 1980-luvun pelikansikuvittajana, on menehtynyt leukemiaan pitkän kamppailun jälkeen.

Wakelin oli aikanaan aktiivinen kuvittaja, ja hänen kerrotaan tehneen parhaimmillaan jopa kolme pelin kansikuvaa viikossa Ocean Softwaren julkaisuille. Hän suunnitteli myös yhtiön logon. Miehen tunnetuin työ saattaa kuitenkin olla Konamin räiskintäpeli Contran kansi, jonka näet alta kahtena versiona. (Peli julkaistiin Euroopassa nimellä Gryzor.)

Yhdennäköisyydet Arnold Schwarzeneggerin ja Alien-elokuvien avaruusmörkin kanssa eivät ole kansikuvassa sattumaa, kuten Wakelin on itsekin tunnustanut.

”Peli vaikutti Predatorin ja Alienin kopiolta, joten tarjosin Predator ja Alien -tyylistä kuvaa – Arnien Predatorista kopioiduilla poseerauksilla”, Wakelinin kerrotaan todenneen.

Nintendo Life on koonnut yhteen alan tekijöiden Twitter-suruviestejä Wakelinin kuoleman jälkimainingeissa. Contran kansikuvat näet alta.

Muropaketin uusimmat