Lokakuun pelijulkaisut: Luvassa tolkuton määrä suuria videopelejä sateen keskelle

01.10.2017 11:22 | Tuukka Hämäläinen

Lokakuun myötä käynnistyy syksyn suurten videopelien tiivis julkaisuputki. Alkaneen kuukauden myötä saapuvat markkinoille muun muassa Middle-earth: Shadow of War, Wolfenstein 2: The New Colossus, sekä Assassin’s Creed Origins.

Syksy on vierähtänyt kunnolla käyntiin ja lokakuu on viimein täällä. Seuraavan parin kuukauden aikana ilmestyvät vuoden suurimmat ja odotetuimmat videopelit, joista kokosimme alle lokakuun merkittävimmät pelit.

Suurimmat roolipelit

Yksi vuoden odotetuimmista julkaisuista on kiistatta toimintaroolipeli Middle-earth: Shadow of War, josta on julkaistu vuoden mittaan rutkasti trailereita ja pelikuvaa. 10. lokakuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle rysähtävä, J.R.R. Tolkienin Keski-maahan sijoittuva toimintarope on edeltäjäänsä Shadow of Mordoria (2014) suurempi ja kunnianhimoisempi peli. Kuten olemme kertoneet, pelaajat voivat myös siirtää edellisestä pelistä tutun nemesis-vihollisensa jatko-osan puolelle.

Aivan toisenlaista roolipeliä on luvassa viikkoa myöhemmin, kuin lopulta lähes vuodella lykätty South Park: The Fractured But Whole ilmestyy viimein 17. lokakuuta. PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvässä The Fractured But Wholessa South Parkin lasten fantasialeikit vaihtuvat supersankareihin, ja peli tulee tarjoamaan paljon edeltäjäänsä monipuolisemmat hahmonkehitys- ja taistelujärjestelmät.

South Parkin kanssa samana päivänä ilmestyy myös toinen roolipeli, joka on aivan toisesta maailmasta. Piranha Bytesin kehittämän Elexin, joka julkaistaan niin ikään PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle, lupaillaan olevan synkkä ja tinkimätön roolipeli, joka yhdistelee scifiä ja taikuutta.

Rytinää ja räiskintää

Myös FPS-pelien ystäviä hellitään lokakuussa. Ensinnäkin Bungien hittipeli Destiny 2 saapuu viimein PC:lle 24. lokakuuta. Jo syyskuun alussa konsoleille ilmestynyt Destiny 2 on saanut rutkasti kehuja osakseen, joten PC-pelaajat odottavat varmasti innolla pääsevänsä Bungien tuoreimman julkaisun kimppuun. Muropaketin arvion pelistä voit lukea tästä.

Loppukuusta siirrytään räiskimään natseja 1960-luvun Yhdysvaltoihin, kun vaihtoehtohistoriallinen FPS-peli Wolfenstein 2: The New Colossus ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 27. lokakuuta. Wolfestein: The New Orderin (2014) suora jatko-osa saapuu myös Nintendo Switchille, mutta käännöstä saadaan odottaa ensi vuoteen.

Kaahailun kuukausi

Ajopelien ystävät pääsevät peliostoksille jo 3. lokakuuta, kun Forza Motorsport 7 ilmestyy PC:lle ja Xbox Onelle. Forza-pelisarjan kaikkiaan kymmenes peli tarjoaa heti kättelyssä yli 700 autoa ja yli 200 ajoreittiä 32:lla oelialueella. Pelattavan ei siis luulisi loppuvan aivan heti kesken.

Pleikkarin puolella uudesta ajopelistä päästään nauttimaan hieman myöhemmin lokakuussa. Sonyn yksinoikeuspeli Gran Turismo Sport ilmestyy Euroopassa 18. lokakuuta, ja sen on kuvailtu aloittavan GT-pelien uuden sukupolven.

Seikkailua ja tasohyppelyä

Ikään kuin tässä ei vielä olisi tarpeeksi, on vielä pari AAA-peliä vielä listaamatta. Kuun puolivälissä, 13. lokakuuta saapuu pelaajia pelottelemaan The Evil Within -kauhupelin (2014) odotettu jatko-osa, joka julkistettiin E3-messuilla. Luvassa pitäisi olla surrealistista kauhuseikkailua ja tietysti toinen toistaan karmivampia hirviöitä. Peli ilmestyy samalla kertaa PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

27. lokakuuta siirrytään seikkailemaan muinaiseen Egyptiin Assassin’s Creed Originsissa, joka ilmestyy sekin PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Kyseessä on ensimmäinen uusi Assassin’s Creed -peli kahden vuoden tauon jälkeen, ja uudistuksia on lupailtu runsaasti. Peli sisältää myös aivan uudenlaisen Discovery-moodin, joka päästää tutustumaan muinaiseen maailmaan ilman tehtäviä ja haasteita.

Kuun päättää tasohyppelyiden kuninkaan paluu, sillä Nintendo Switchin kenties odotetuin peli Super Mario Odyssey saapuu keväällä julkaistulle konsolille 27. lokakuuta. Super Mario Odyssey on uudenlainen Super Mario -peli, joka tuo runsaasti uudistuksia legendaariseen tasohyppelysarjaan.

Tämä ei ole täydellinen lista lokakuun pelijulkaisuista, ja lisää löytyy esimerkiksi Wikipediasta. Mainitsematta jäivät muun muassa 5. lokakuuta PS4:lle ja Xbox Onelle ilmestyvä Dragon’s Dogma: Dark Arisen, sekä 19. lokakuuta julkaistava Age of Empires: Definitive Edition.