UUSIMMAT

Loottilaatikot ongelmallisia, mutta eivät uhkapeliä, toteaa brittiviranomainen – ”Valve saisi tehdä enemmän asian eteen”

24.07.2019 13:42 | Muropaketin toimitus

Ison-Britannian uhkapelikomissio on kommentoinut uudelleen loottilaatikoita ja niillä käytävää vedonlyöntiä.

Loot boxeista on käyty pelialalla kädenvääntöä jo parin vuoden ajan, ja muutamissa maissa niiden myyntiä on myös rajoitettu. Lainsäädännön kannalta keskeinen kysymys liitty siihen, lasketaan loottilaatikot uhkapelaamiseksi vai ei.

Nyt asiaa on kommentoinut Ison-Britannian uhkapelikomission johtaja Neil McArthur, raportoi PC Gamer. Hänen mukaansa loottilaatikoita ei valtion nykyisten lakien puitteissa voida laskea uhkapeliksi, sillä laatikoista saatavilla palkinnoilla ei ole suoraa rahallista arvoa.

On tosin totta, että monien pelien loottilaatikkopalkinnoilla käydään vedonlyöntiä kolmannen osapuolen sivustoilla, mutta tällä toiminnalla ei ole peliyhtiöiden hyväksyntää. Uhkapelikomissio näkee loottilaatikot ongelmallisina, mutta tästä syystä niitä ei voi suorana pitää uhkapelinä.

Komission ohjelmajohtaja Brad Enright puolestaan toteaa, että vastuu asiasta kuuluu ensisijassa peliteollisuudelle. Koska Counter-Strike: Global Offensive on yksi peleistä, jonka sisällöllä pelataan eniten uhkapelejä, painottaa Enright peliyhtiö Valven osuutta asiassa.

”Valve saisi tehdä enemmän asian eteen Yhdysvalloissa”, Enright toteaa.