Löysimme South Park -pelistä etenemisen estävän bugin – Näin se onnistuttiin kiertämään

30.10.2017 09:41 | Muropaketin toimitus

Muropaketti löysi South Park: The Fractured But Wholesta pelin hajottavan bugin. Onnistuimme kuitenkin puolivahingossa löytämään tavan edetä siitä huolimatta.

Kuun puolivälissä ilmestynyt South Park: The Fractured But Whole on saanut runsaasti kehuvia arvioita, ja peli teki ensikosketuksen perusteella vaikutuksen myös Muropaketin toimittajaan. Valitettavasti ei kuitenkaan tarvitse kuin vilkaista Ubisoftin foorumille huomatakseen, että peli kärsii monista bugeista. Myös Muropaketin arvostelija löysi yhden bugin, joka oli estää pelissä etenemisen kokonaan.

Alla oleva kuvaus sisältää pieniä spoilereita The Fractured But Wholesta.

Valtaosa uuden South Park -pelin tehtävistä avautuu spontaanisti, kun edellinen päätarinan tehtävä on läpäisty. Siksipä oli melkoinen yllätys, kun The Samaritan Agenda -tehtävän jälkeen seuraava tehtävä ei kriitikkomme pelissä käynnistynytkään.

Internetistä selvisi, että seuraava tehtävä kantaa nimeä Origins 4: The Omega Prologue, ja sen pitäisi käynnistyä Cartmanin supersankaripersoona The Coonin yhteydenotosta. Edes sivutehtävien läpäiseminen, pelin uusi lataaminen tai Cartmanin talolle meneminen eivät kuitenkaan saaneet tehtävää käynnistymään.

Niksi löytyi lopulta puolivahingossa: Kriitikkomme tallensi pelin Cartmanin talon kellarissa, jossa sijaitsee Coon and Friendsin päämaja. Kun pelin sammutti ja latasi uudelleen, oli tehtävä käynnistynyt itsestään, ilman tehtävänantoa. Jos siis kohtaat saman (tai samankaltaisen bugin), kannattaa toimia näin.

Ubisoftin foorumilla pelaajat kertovat kohdanneensa myös toisen bugin The Samarita Agenda -tehtävässä. Siinä ongelmana on, ettei tehtävän taistelu käynnisty ollenkaan, ja tällöin ratkaisuna toimii ilmeisesti taistelua edeltävän välivideon ohittaminen.

On harmittavaa, että pitkään kehitetty ja lykättykin The Fractured But Whole on päässyt markkinoille näin bugisena. Toivottavasti korjauksia saadaan pian päivitysten muodossa.

Lue lisää:

Ensikosketus: South Park: The Fractured But Whole on onnistunut jatko-osa The Stick of Truthille

Katsaus pelihistoriaan: South Parkista on tehty enemmän huonoja kuin hyviä pelejä