UUSIMMAT

LUT-yliopisto, Lahden ammattikorkeakoulu ja Liikuntakeskus Pajulahti aloittavat suomalaista esportsia edistävän koulutusyhteistyön

21.05.2019 11:40 | Muropaketin toimitus

LUT-yliopisto, Lahden ammattikorkeakoulu LAMK ja Liikuntakeskus Pajulahti pyrkivät kiihdyttämään suomalaisen esportsin kasvua kouluttamalla tapahtumajärjestäjiä ja valmentajia.

Esportsin kasvunäkymien johdosta ja ensi syksynä tahot järjestävät yhdessä eri koulutusasteet yhdistävän monialaisen koulutuskokonaisuuden, kertoo SEUL.

“Alalle tarvitaan lisää tapahtumajärjestäjiä ja e-urheilijavalmentajia, ja tähän me iskemme kiinni. Tästä seuraa entistä enemmän entistä parempia esports-tapahtumia ja lisää kilpajoukkueita”, kertoo LUT-yliopiston tutkijatohtori Erno Salmela. Yhteistyön myötä LUT:issa ja LAMK:illa on mahdollista opiskella esports-tapahtumajärjestämisen opintoja yhteensä 42 opintopisteen edestä.

LAMK lisää jo olemassa olevalle tapahtumalinjalleen esports-opintoja, jonka myötä linjalla koulutetaan jatkossa muun muassa ohjaajia, kuvaajia, selostajia ja streamaajia esportsin live-lähetysten tuottamiseksi. Opiskelijat pääsevät järjestämään erilaisia tapahtumia esports-seura Trailblazersin nimen alla. Yhteensä suunniteltuja tapahtumia on ensi lukukaudella noin 15-20 kappaletta.

Liikuntakeskus Pajulahti aloittaa puolestaan Suomen ensimmäisen esports-liikuntaneuvojien koulutuksen.