Maailman kalleimman pelin yksinpelikampanja tuntuu jäävän myös omaksi ikuisuusprojektiksi – ”Se julkaistaan, kun julkaistaan”

12.10.2020 10:16 | Muropaketin toimitus

Cloud Imperium Gamesin Star Citizen on ollut jo vuosien ajan kehityksessä, ja nyt pelin yksinpelikampanja Squadron 42 tuntuu saavan saman kohtalon.

Yhtiön omalla kotisivulla järjestetyssä AMA:ssa studion perustaja Chris Roberts kertoi jopa yksinpelin betavaiheen ”olevan vielä matkan päässä” ja etteivät kehittäjät ole tyytyväisiä sen kehitykseen.

”Emme ole olleet tyytyväisiä siihen, miten tehokkaasti olemme voineet esittää Squadron 42:n kehitystä, ja koimme, ettei aiempi tapa antanut hyvää kuvaa siitä, miten kehitys eteni. Squadron 42 on hankala projekti esitellä, sillä emme halua paljastaa tarinaa ja kokemusta etukäteen, mikä tekee projektin sisällön ja ominaisuuksien esittelystä hankalaa”, Roberts sanoo.

AMA järjestettiin alkujaan juhlimaan tulevaa peliä, mutta monet tuohtuneet tukijat halusivat ymmärrettävästi tietää, missä vaiheessa projekti on.

”Squadron 42 julkaistaan, kun julkaistaan, emmekä julkaise sitä vain saadakseen sitä pihalle, vaan vasta sitten, kun teknologia ja sisältö on valmis, viimeistelty ja pyörii hyvin. En aio tehdä kompromisseja pelin suhteen, johon uskon koko sydämelläni”, Roberts puolustaa.

Alkujaan jo vuonna 2012 julkistetun Star Citizen rahoitettiin osin yhteisörahoituksen avulla ja se on yksi historian kalliimmista peleistä yli 300 miljoonan dollarin kehitysbudjetilla, josta iso osa on saatu nimenomaan pelaajilta. Pelin oli alkujaan määrä ilmestyä jo vuonna 2014, mutta on sittemmin viivästynyt lukuisia kertoja, eikä sille ole tällä hetkellä annettu julkaisupäivää.

Squadron 42 julkistettiin puolestaan 2014 erillisellä Kickstarter-kampanjalla. Julkaisu oli määrä tapahtua jo vuonna 2016, mutta emopelin lailla se on kokenut viivästyksiä, eikä sille ole annettu uutta julkaisuikkunaa. Betan oli määrä käynnistyä vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla.

Muropaketin uusimmat