Uusimmat

Maailman kallein ja lukemattomia kertoja myöhästellyt peli ennättää kasvattaa miljoonapottiaan vielä pitkän tovin – julkaisu aikaisintaan vuonna 2022

28.12.2020 09:12 Muropaketin toimitus

Cloud Imperiumin maailman kalleimmaksi peliksi tituleerattu Star Citizeniä ja sen yksinpelikampanjaa Squadron 42:ta ei kannata odotella ensi vuodelle.

Studion toimitusjohtaja Chris Roberts julkaisi kotisivuillaan laajan päivityksen varhaisversiona julkaistun projektin tilanteesta ja paljasti ensi vuoden kehityssuunnitelman pelille. Vaikka nämä voivat muuttua tilanteen edetessä suuntaan tai toiseen, kuvaavaa alustavassa suunnitelmassa on se, ettei yksikään mainituista osa-alueista ole valmis vielä vuoden 2021 aikana. Tiedotteessa mainitaan lisäksi erikseen, etteivät kehittäjät halua esitellä suunnitelmiaan neljää neljännestä pidemmälle tässä vaiheessa.

Pelin Squadron 42 -yksinpelikampanjaa odottavien ei kannata myöskään odottaa tuotosta ihan hetkeen, sillä yllä mainitun suunnitelman lisäksi Roberts sanoo, että projektin ”julkaisusta tai viimeistelystä on liian aikaista keskustella tässä vaiheessa”. Valitettavasti kehittäjät ovat päättäneet myös olla näyttämättä lainkaan mitään pelikuvaa Squadron 42:sta ennen kuin lähempänä julkaisua, jonka kerrotaan olevan ”valmis sitten kun se on valmis”.

Star Citizen julkistettiin vuonna 2012 Kickstarter-kampanjan avulla ja Squadron 42 puolestaan vuonna 2014. Peli on sittemmin kerännyt yli 340 miljoonaa dollaria rahoitusta pitkälti yhteisörahoituksen ja mikromaksujen avulla. Näiden alkuperäiset julkaisupäivät ovat myöhästyneet jo lukuisia kertoja.

Muropaketin uusimmat