UUSIMMAT

Maailman suurin pelialan liikeyritys pelasti odotetun jatko-osan – System Shock 3:n kehitys jatkuu sittenkin

21.05.2020 21:13 | Muropaketin toimitus

Tencent on ottanut haltuun System Shock 3:n kehitystyön.

System Shock 3 on ollut viime aikoina ongelmissa, sillä peliä kehittänyt OtherSide Entertainment on joutunut irtisanomaan olennaista työvoimaa. Studiolta ovat poistuneet esimerkiksi käsikirjoittaja, pääohjelmoija ja suunnitteluohjaaja. Projektin on pelastamassa kiinalainen Tencent, joka on pelimaailman suurin toimija.

OtherSide kertoo tiedotteessa, että System Shock 3:n kehitys on ollut erityisen haastavaa pienelle indie-studiolle. Se uskoo, että Tencentin tuomat resurssit tulevat viemään projektin aivan uudelle tasolle.

Ei ole selvää, jatkaako OtherSide pelin kehittämistä, vai tuleeko sen tilalle joku muu studio.

Tencent omistaa esimerkiksi studiot Riot Games ja Funcom. Sillä on lisäksi osakeomistusta suuremmista toimijoista, kuten Activision Blizzard ja Ubisoft, ja Tencent on hankkinut 40 % Epic Gamesin osakkeista.

Alkuperäisen System Shockin oikeudet kuuluvat Nighdive Studios -pelitalolle, joka on kertonut myyneensä tiettyjä lisenssejä OtherSide-studiolle. Nämä jatko-osiin liittyvät lisenssit ovat nyt Tencentin omaisuutta.

System Shock julkaistiin PC:lle vuonna 1994, ja sitä pidetään eräänä ensimmäisen persoonan toimintaseikkailupelien pioneerina. Kyberpunk-peli sijoittuu vuoteen 2072, ja siinä hypätään hakkeriksi, joka joutuu kamppailemaan avaruusasemaa hallussa pitävää Shodan-tekoälyä vastaan.

Asiasta uutisoi Rock, Paper, Shotgun-sivusto.