UUSIMMAT

Maksaisitko tuhansia euroja yhdestä konsolista? Listasimme kalleimmat PlayStation 4:t ja övereimmin hinnoitellut lisälaitteet

14.05.2020 12:35 | Tuukka Hämäläinen

Listasimme kalleimmat tavat pelata PlayStation 4:llä. Näihin konsoleihin ja lisälaitteisiin saa halutessaan uppoamaan tolkuttomia rahasummia.

PlayStation 4 ei ole edes Pro-mallina enää mikään ylihintainen konsoli, ja pelejäkin saa tarjouksesta usein pilkkahintaan. Pleikkaripelaamisen ei siis tarvitse olla kallis harrastus, mutta siitä voi tietenkin halutessaan tehdä sellaisen.

Tässä hengessä olemmekin koonneet listan kalleimmista PlayStation 4 -konsoleista ja -lisälaitteista. Monien alla olevien tuotteiden saatavuus vaihtelee, osa on ainutlaatuisia ja osa taas saatavilla enää vain eBaysta, mistä olemme myös koonneet niiden hinnat.

Mikään aivan täydellinen lista ei ole myöskään kyseessä, ja olemme jättäneet suosiolla pois sellaiset PS4-konsolimallit, joiden hinta on keräilykappaleinakin lähellä konsolin perushintaa. Nämä ovat kuitenkin kiistatta kalleimpia investointeja, joihin PlayStation 4 -pelaaja voi ryhtyä.

LUE MYÖS: Tiesitkö? PlayStation Storen halvin PS4-peli on alle euron, mutta kalleimmasta paketista saa maksaa yli 150 kertaa enemmän

DualShock 4 -prototyyppi

Erittäin epävirallisena PlayStation 4:n lisälaitteena on viime vuosina kaupattu alkuperäistä pelikehittäjille tarkoitettua DualShock 4 -ohjaimen prototyyppiä. Vasta huhtikuussa tällainen, hieman lopullisesta DualShock 4:stä poikkeava ohjain kaupattiin eBayssa 300 dollarin hintaan, eli noin 276 eurolla.

Huvittavaa asiassa on se, että edes prototyyppiohjaimen myyjä ei taannut tuotteen toimivuutta. Voi siis olla, että tämän keräilykappaleen napannut ostaja päätyy käyttämän sitä vain koristeena.

Case Club Portable Gaming Station

PlayStation 4 ei ole mikään kannettava käsikonsoli, mutta jos todella haluat pelata PS4:llä reissun päällä ja kantaa vielä fyysisen pelikokoelmankin mukanasi, on Case Clubin valmistama Portable Gaming Station todennäköisesti juuri sinua varten tehty. Vesitiiviiseen pakettiin sisältyy 24-tuumainen HD-näyttö, tilaa mille tahansa PS4-mallille, ulkoiset kaiuttimet, sekä paikat yhdeksälle pelille ja kolmelle ohjaimelle.

Minkäänlaista virtalähdettä paketti ei sisällä, ja kaikkine sisältöineen sen kerrotaan painavan lähes 15,9 kiloa. Amazonissa tuotteella on hintaa 499,95 dollaria, eli noin 462 euroa.

Spider-Man PlayStation 4 Pro

Yksi ehdottomasti erottuvimmista PlayStation 4 -konsoleista on Marvel’s Spider-Man hittipelin kylkeen tehty rajoitettu PS4 Pro -malli. Tyylikkään punaisesta konsolista tuli heti keräilykappale, josta on parhaimmillaan maksettu eBayssa jopa 643,70 euroa.

Kallis hinta ei ole tosin mikään ihme, kun ottaa huomioon rajatun painoksen ja Spider-Manin massiivisen suosion.

PS4 Pro Persona 5 The Royal Limited Edition

Tuoreimpia kalliiksi keräilykappaleiksi nousseita PlayStation 4 -malleja on Persona 5 -roolipelin Royal-version hengessä suunniteltu, rajoitettu japanilaisversio. Persona 5 -pleikkareita on parhaillaan myynnissä eBayssa useampia yli tuhannen euron hintaan, ja kalleimmasta myydystä konsolista on maksettu 1065 euroa.

500 Million Limited Edition PS4 Pro

Kun PlayStation-konsolit saavuttivat historiallisen 500 myydyn pelikonsolin rajapyykin, valmisti Sony erittäin rajoitetun erän tyylikkäitä, sinisävyisiä PS4 Pro -konsoleita. Tietysti nämä mallit myytiin nopeasti loppuun, ja eBayssa onkin parhaimmillaan maksettu keräilykappaleesta jopa 1 379 euroa. Edullisimmillaan sitä on tosin myyty käytettynä jopa vajaan 450 euron hintaan.

PlayStation 4 20th Anniversary Edition

PlayStation 4:n jälleenmyyntimalleista ehdottomasti kalleimmaksi näyttää kivunneen Pleikkarin historiaa juhlistanut 20-vuotismalli, joita valmistettiin ainoastaan 12 300 kappaletta. Nopeasti loppuunmyydystä konsolista on parhaimmillaan maksettu 1 563,20 euroa, mutta edullisimmillaan joku onnekas on napannut sen vain 675,89 euron hintaan.

PS4 GayStation Edition

Ehkäpä hintavin PlayStation 4 -konsoli myytiin jo vuonna 2014 ruotsalaisen seksuaali- ja sukupuolioikeuksien hyväntekeväisyysyhdistyksen RFSL:n hyväksi. Kyseessä oli ainutlaatuinen, sateenkaariväritetty PS4, joka nimettiin leikkisästi GayStationiksi. Tämä konsoli huutokaupattiin 28,300 kruunun hintaan, eli se kustansi siis noin 2 670 euroa.

Lux DualShock 4

Luksusfirma Brikkin valmistamat DualShock 4 -ohjaimet ovat lisälaitteita, joihin juuri kenelläkään ei ole varaa, ja joilla tuskin rikkainkaan keräilijä oikeasti pelaisi. Kullatujen ja timanttikoristeltujen ohjainten hinnat nimittäin vaihtelevat mallista riippuen 8,495 dollarin ja käsittämättömän 93 995 dollarin välillä. Kalleimmasta Lux DualShock 4 Haute -mallista saa siis maksaa lähes 87 000 euroa. Omasi voit käydä tilaamassa Brikkin sivuilta.

Friday the 13th Jason Voorhees DualShock 4

Listan kärkeen kipusi sangen erikoinen tapaus: ainutlaatuinen, harrastajan tuunaama Friday the 13th -teemainen DualShock 4 -ohjain. Ohjaimessa on paljonkin eriskummallista, ja siitä löytyy mainintoja jo vuodelta 2014, kun PlayStation 4 oli vasta ilmestynyt. Ohjain on kuitenkin tälläkin hetkellä myynnissä eBayssa, ja 10 prosenttia tuotoista luvataan menevä Direct Relief -hyväntekeväisyysjärjestölle.

Hintaa ohjaimella on tosin aivan tolkuttomasti, mikä selittää, että ainutlaatuinen ohjain on vielä myynnissä. Ohjaimesta pyydetään 113 000 dollaria, eli yli 103 000 euroa. Emme tiedä, mihin ohjaimen myyjä perustaa hintansa, mutta emme ainakaan ihmettele miksi ohjain on ja pysyy myynnissä.

Muropaketin uusimmat