UUSIMMAT

Marraskuu on uusien konsolien kuukausi, mutta onneksi niille saapuu myös pelattavaa – tässä kuukauden 10 suurinta peliä

02.11.2020 22:00 Muropaketin toimitus

Marraskuussa päivänvalon näkevät muun muassa ennakkoon vakuuttanut Assassin’s Creed Valhalla sekä PlayStation 5:n julkaisupelit Demon’s Soulsista lähtien.

PlayStation 5 ja Xbox Series -konsolit ovat marraskuun puhutuimmat julkaisut, mutta uudetkaan konsolit eivät olisi mitään ilman pelejä. Kaikeksi onneksi tämänkin kuukauden pimeyteen saapuu useita suuria ja odotettuja pelejä.

Listasimme kymmenen kuukauden suurinta ja kiinnostavinta pelijulkaisua ilmestymisjärjestyksessä.

Dirt 5

Pelikuukausi käynnistyy viimeistään perjantaina uuden rallipelin voimin, kun Dirt 5 kurvaa nykyisen sukupolven alustoille. Peli jatkaa Codemastersin pitkäikäistä Colin McRay -sarjaa, ja tarjolla on dynaamisen sääjärjestelmän ja monipuolisten ajoratojen ohella myös tarinallinen pelimuoto.

Dirt 5 ilmestyy 6. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Uuden sukupolven Xboxille ja PlayStationille peli on saatavilla heti alustojen julkaisupäivinä, eli Euroopassa 10. ja 19. marraskuuta. Lisäksi peli kääntyy ensi vuonna Google Stadialle.

Assassin’s Creed Valhalla

Samana päivänä uusien Xbox-konsoleiden kanssa ilmestyy rutkasti pelattavaa, ja niiden joukossa yksi vuoden suurimmista seikkailuista. Uusi Assassin’s Creed vie pelaajan keskelle viikinkien invaasiota Britteinsaarille, ja lopputulos näytti ainakin ennakkoon lupaavalta.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Assassin’s Creed Valhalla jättää ristiriitaisen olon – Viikinkiseikkailu toimii hyvin, taistelukohtaukset eivät niinkään

Assassin’s Creed Valhalla ilmestyy 10. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Google Stadialle, sekä Xbox Series S:lle ja X:lle. PlayStation 5:lle peli saapuu tietysti vasta 19. marraskuuta.

Fuser

Festarit jäivät tältä vuodelta pitkälti järjestämättä, eikä tässä nyt muutenkaan paljon juhlita, mutta Rock Band -kehittäjä Harmonix tuo omat bileet olohuoneeseen. Innovatiivinen rytmipeli Fuser tekee nimittäin pelaajasta DJ:n ja päästää miksailemaan kappaleita lennosta täysin vapaasti, omaa luovuutta käyttäen.

Fuser rantautuu PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille 10. marraskuuta. Rock Bandeista poiketen tämä peli ei vaadi mitään erillisiä ohjaimia, vaan pelaaminen hoituu kunkin alustan perusohjaimella.

Destiny 2: Beyond Light

Marraskuussa palataan myös Destiny 2:n maailmaan, kun Bungien MMO-räiskintä saa suuren luokan laajennuksen ja rantautuu samalla uuden sukupolven konsoleille. Uusi laajennus tuo peliin runsaasti uutta tarinallista ja pelillistä sisältöä, muun muassa uuden Stasis-elementin, joka tuo kaikille hahmoluokille uusia alaluokkia kykyineen.

Destiny 2: Beyond Light ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Google Stadialle ja Xbox Series -konsoleille 10. marraskuuta. PlayStation 5:lle peli rantautuu julkaisupäivänä 19. marraskuuta.

Tetris Effect Connected

Tetris Effectin uusi tuleminen ei varmasti ole kuukauden suurin julkaisu, mutta se voi sittenkin olla vaikuttavin. Alkuperäinen peli oli jo itsessään kuin yhdistelmä arcade-klassikkoa ja taideteosta, ja nyt se saapuu uuden sukupolven Xbox-konsoleille täysin uuden moninpelimuodon tukemana.

LUE MYÖS: Arvostelu: Tetris Effect on psykedeelinen ja addiktoiva huippupeli, joka tekee klassikosta taidetta

Tetris Effect Connected ilmestyy Xbox Series S:lle ja X:lle 10. marraskuuta. Uusittu versio saapuu muille alustoille päivityksenä ensi vuonna.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Vielä ennen PS5:n rantautumista Eurooppaan näkee päivänvalon vuotuinen Call of Duty -räiskintä. Nimensä mukaisesti uusi Black Ops -alasarjan peli sijoittuu 1980-luvulle kylmän sodan aikaan, ja luvassa on sekä tarinallinen kampanja että entistä runsaampi tarjonta moninpelimoodeja.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Call of Duty: Black Ops Cold War on puhdasoppinen CoD-peli – Sekä hyvässä että pahassa

Call of Duty: Black Ops Cold War ilmestyy 13. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, sekä Xbox Series S:lle ja X:lle. PlayStation 5 -versio on saatavilla konsolin julkaisupäivänä.

Spider-Man: Miles Morales

Uuden Pleikkarin myötä jatkoa saa myös yksi edellisen PlayStationin suosituimmista peleistä, Insomniac Gamesin hittipeli Marvel’s Spider-Man. Jatko-osassa päähenkilöksi nousee nimen mukaisesti Miles Morales, ja pelin PS5-versio julkaistaan myös samassa paketissa edellisen pelin remasteroidun version kanssa.

Spider-Man: Miles Morales ilmestyy PlayStation 4:lle ja 5:lle 19. marraskuuta.

Demon’s Souls

Toinen odotettu PS5:n julkaisupeli on uusintaversio From Softwaren PlayStation 3 -ajan kulttipelistä. Dark Souls -hittisarjaa edeltänyt Demon’s Souls tarjoaa haastavaa, tummanpuhuva toimintaroolipeliä ehostetuilla grafiikoilla, ja remakesta vastaa muun muassa erinomaisen Shadow of the Colossus -uusintaversion tehtaillut Bluepoint Games.

Demon’s Souls on saatavilla PlayStation 5:lle julkaisupäivänä 19. marraskuuta.

Godfall

PS5:lle on heti julkaisupäivänä tarjolla myös täysin uusi IP. Fantasiapohjainen toimintaroolipeli Godfall näkee nimittäin viimein päivänvalon uuden Pleikkarin myötä, mutta peli rantautuu samalla myös PC:lle. Godfall tarjoaa useita hahmoluokkia, sekä jopa kolmen pelaajan yhteistyömoodin.

Godfall ilmestyy molemmille alustoille 12. marraskuuta, eli Euroopassakin se on saatavilla PlayStation 5:lle konsolin julkaisupäivänä.

World of Warcraft: Shadowlands

Vielä loppukuusta ilmestyy sitten yksi syksyn lykätyistä julkaisuista, World of Warcraftin odotettu Shadowlands-laajennus, jonka piti ilmestyä jo kuukautta aiemmin. Blizzardin hittipelin odotettu laajennus tuo peliin kokonaan uuden pelialueen kuolleiden valtakunnan, sekä sitä hallitsevat neljä Covenantia omine kampanjoineen.

World of Warcraft: Shadowlands ilmestyy PC:lle ja Macille 23. marraskuuta.

Tässä eivät suinkaan ole kaikki marraskuun julkaisut, ja etenkin uuden sukupolven konsoleille on tarjolla paljon muutakin pelattavaa. Vanhojen julkaisujen ohella esimerkiksi Ubisoftin jo ilmestynyt Watch Dogs Legion kääntyy molemmille uusille konsoleille heti kättelyssä, ja PlayStation 5:lle ilmestyvät myös muun muassa Sackboy: A Big Adventure -tasohyppely ja muillekin alustoille saapuva seikkailupeli Bugsnax.