Marraskuun pelijulkaisut: Pimeä kuukausi tuo uuden Call of Dutyn sekä toivottuja käännöksiä eri alustoille

01.11.2017 08:08 | Tuukka Hämäläinen

Marraskuussa julkaistaan muun muassa runsaasti toivottuja käännöksiä vanhoista ja melko uusistakin peleistä. Esimerkiksi Rockstarin ylistetty dekkaripeli L.A. Noire kääntyy PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

Syksyn suurten pelijulkaisujen suma alkaa marraskuun myötä hellittää, mutta pimeään kuukauteen riittää vielä runsaasti odotettuja julkaisuja. Listasimme kuukauden merkittävimmät ja kiinnostavimmat videopelit.

Sotaa maalla ja avaruudessa

Kuukauden epäilemättä suurin ja odotetuin pelijulkaisu saapuu heti tulevana perjantaina, 3. marraskuuta, kun Call of Duty: WWII ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Vuosittain ilmestyvä pelisarja palaa tänä vuonna juurilleen, sillä WWII sijoittuu nimensä mukaisesti toiseen maailmansotaan. Luvassa on tarinallinen yksinpelikampanja, moninpeli sekä täysin uusittu Nazi Zombies -moodi.

Jos Call of Duty on kuukauden suurin julkaisu, ei Star Wars Battlefront 2 jää kauas jälkeen. Pari vuotta sitten ilmestyneen Star Wars Battlefrontin (2015) odotettu jatko-osa sisältää edeltäjästään poiketen sisältöä myös Star Wars -elokuvien prequel-trilogiasta sekä uusista episodeista, ja lisäksi peli tarjoaa nyt myös tarinallisen yksinpelikampanjan, joka sijoittuu Jedin paluu -elokuvan (1983) jälkeiseen aikaan. Star Wars Battlefront 2 ilmestyy 17. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Kehuttuja käännöksiä

Marraskuussa ilmestyy myös lukuisia viimeisen vuoden aikana julkaistuja pelejä uusille alustoille. Jo 7. marraskuuta saapuu esimerkiksi PlayStation 4:n talvella ilmestynyt toimintaroolipeli Nioh nyt myös PC:lle. Dark Souls -tyylinen samuraipeli sai Muropaketin arviossa 4,5 tähteä, ja sitä voi suositella erityisesti haastavaa roolipelikokemusta kaipaaville.

Nintendo Switchille puolestaan tulee pelattavaa peliyhtiö Bethesdalta peräti kahden käännöksen verran. Samassa kuussa ilmestyvät Nintendon uudella alustalle sekä viime vuotinen hittiräiskintä Doom että The Elder Scrolls V: Skyrimin (2011) käännösversio. Doom ehtii markkinoille ensimmäisenä, 10. marraskuuta, ja Skyrim seuraa viikkoa myöhemmin, 17. marraskuuta. Skyrim ilmestyy lisäksi myös PlayStation VR:lle 17. marraskuuta.

Switch saa marraskuussa liudan muitakin käännöksiä. Esimerkiksi aiemmin tänä vuonna ilmestynyt puzzle-seikkailu Rime ilmestyy Nintendolle 15. marraskuuta, ja Resident Evil -pelit Revelations ja Revelations 2 saapuvat 28. marraskuuta. Arvostelumme Rimestä voit lukea tästä.

Yksi kuukauden odotetuimpia käännöspelejä on varmasti myös Rockstar Gamesin moderni klassikko L.A. Noire (2011), joka saapuu marraskuussa ensimmäistä kertaa uuden sukupolven konsoleille. Mainion dekkaripelin remasteroitu versio saapuu samalla kertaa Switchille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 14. marraskuuta.

Tässä eivät ole edes kaikki kuukauden käännöspelit. Esimerkiksi Batman: The Telltale Series ilmestyy Nintendo Switchille 14. marraskuuta, ja The Sims 4 puolestaan kääntyy PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 17. marraskuuta.

Tasohyppelyä, kauhua ja paljon muutakin

Vuoden odotetuin ja hehkutetuin Sonic-peli oli varmasti retrotyylinen Sonic Mania, joka ilmestyi jo elokuussa. Marraskuussa on kuitenkin nykyaikaisen Sonicin vuoro, kun Sonic Forces ilmestyy samalla kertaa PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. 7. marraskuuta ilmestyvässä tasohyppelyssä on tarjolla sekä Modern ja Classic -moodit, joista jälkimmäistä pelataan retrohtavasta 2.5D-kuvakulmasta. Ensimmäistä kertaa Sonic-pelien historiassa pelaaja voi nyt suunnitella myös oman Sonic-hahmonsa.

Kauhu sopii marraskuun pimeneviin iltoihin kuin nyrkki silmään, vaikka Halloween onkin jo ohi. Siksi onkin hyvä, että Supermassive Gamesin The Inpatient julkaistaan PlayStation 4:lle 21. marraskuuta. PlayStation VR:lle yksinoikeudella ilmestyvässä pelissä palataan Until Dawn -kauhupelistä (2015) tuttuun mielisairaalaan 60 vuotta ennen edellisen pelin tapahtumia.

Tämä ei ole täydellinen lista marraskuun pelijulkaisuista, ja luvassa on paljon muutakin. Esimerkiksi Need for Speed Payback ilmestyy 10. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, ja Football Manager 2018 -manageripeli julkaistaan puolestaan PC:lle, OS X:lle, ja Linuxille samana päivänä. Lisäksi myös alkuvuoden hittipeli Horizon Zero Dawn saa jo 7. marraskuuta odotetun The Frozen Wilds -laajennuksen. Lisää pelejä löytyy listattuna esimerkiksi Wikipediasta.

Uusien pelien ohella marraskuussa julkaistaan tietysti uusi pelialusta, Xbox Onen kehittyneempi malli Xbox One X. Maailman tehokkaimmaksi konsoliksi kehuttu Xbox One X saapuu markkinoille tiistaina 7. marraskuuta.

Muropaketin uusimmat