Martin Luther King Jr:n tytär etäännyttää itsensä Fortniten tuoreesta tapahtumasta

31.08.2021 10:18 | Muropaketin toimitus

Fortniten Yhdysvaltain kansalaisoikeushistoriaa kunnioittava tapahtuma on saanut kylmän vastaanoton tapahtuman päätähden tyttäreltä.

Epic käynnisti viime viikolla March Through Time -tapahtuman, jossa Yhdysvaltain kansalaisoikeuksiin pureudutaan erinäisten museokäyntien ja Martin Luther King Jr:n kuuluisan Minulla on unelma -puheen välityksellä.

Nyt edesmenneen kansalaisoikeusaktivistin tytär, Bernice King, on julkaissut twiitin, jossa hän kertoo ”päätöksen lisensoida isäni immateriaalioikeus ei kuulunut minun henkilökohtaisen toimivallan alaisuuteen”. Hänen johtamansa The Martin Luther King, Jr. Center täsmentään myös, ettei organisaatio lisensoi Kingin immateriaalioikeuksia, joten se ei ollut lainkaan mukana Epicin ja Time-lehden yhteistyössä tekemässä tapahtumassa.

March through Times -tapahtuma herätti viime viikolla närää, kun monet tunsivat pelaajien käytöksen olevan epäkunnioitettavia aiheen vakavuutta ja eritoten Martin Luther King Jr:ia kohtaan. Epic poistikin sittemmin tapahtuman ajanjaksolta valtaosan pelin eleistä, jotta pelaajat eivät voisi esimerkiksi tanssia muistomerkkien edessä.

Lue myös: Fortnite ryhtyi valistamaan pelaajiaan kansalaisoikeuksista oppaanaan Martin Luther King Jr.