Uusimmat

Mass Effect 2:n kritiikkiä saaneista romanssivaihtoehdoista saa kiittää hyvin yllättävää tekijää

25.01.2021 10:21 Muropaketin toimitus

Mass Effect 2:n romanssivaihtoehtoja kerrottiin leikatun lopullisesta pelistä johtuen Fox Newsin julkaisemasta negatiivisesta raportista.

The Gamerille aiheesta puhunut Mass Effect 2 -käsikirjoittaja Brian Kindregan paljasti, että pelissä nähtävän Jackin oli alkujaan määrä olla panseksuaali, mutta hahmo muutettiin heteroksi hyvin myöhäisessä vaiheessa kehitystä. Muutoksen taustalla oli Kindreganin mukaan Fox Newsin vuonna 2007 julkaistu raportti tieteisroolipeleissä esitetystä seksistä.

Kindregan paljastaa, että vaikka studio oli progressiivinen ja avoin, siellä oltiin huolissaan siitä, että pelin yhteisö olisi joutunut kritiikin kohteeksi. Sen takia hahmo päätettiin lopulta muuttaa heteroksi, mutta hahmon dialogiin jäi edelleen mainintoja tämän alkuperäisestä panseksuaalisuudesta.

Yksi Mass Effect -peleihin kohdistuneista kritiikeistä onkin ollut pelisarjan hyvin heteronormatiiviset vaihtoehdot romanssikumppaneiden suhteen, eikä tilanne oikeastaan muuttunut paremmaksi kuin vasta lievästi Mass Effect 3:n kohdalla.