Mass Effect Legendary Edition korjaa 14 vuotta vanhan asian, jota fanit epäilivät jo alkujaan virheeksi

18.05.2021 07:00 | Muropaketin toimitus

BioWaren viime viikolla julkaistu Mass Effect Legendary Edition on korjannut lukuisten bugien lisäksi myös tekijöiden omia virheitä.

Fanit huomasivat odotetun remasteroinnin korjanneen yhden hahmon rodun, jonka epäiltiin olevan jo alkujaan väärin. Shepard kohtaa pelissä ihmiskuntaa vihaavan Elanos Haliatin, joka alkuperäisessä pelissä esiteltiin ihmisenä. Hahmon sanat ja teot tuntuivat kuitenkin aina kovin oudolta ihmiselle, mikä osoittautui studion tekemäksi virheeksi. Remasteroidussa versiossa samainen hahmo ei nimittäin ole enää ihminen, vaan turian. Ulkonäön lisäksi myös hahmon puhe korjattiin kuulostamaan enemmän turianilta.

Haliat ei ole suinkaan ainoa tekijöiden tekemä korjaus peliin. Ennen pelin julkaisua studio paljasti jo muuttaneensa erään hahmon takamusta myötäilevän kameraotoksen, mutta julkaisun jälkeen pelaajat ovat huomanneet myös Talin kasvoihin tehdyn muutoksen. Hahmon kasvot on aina ollut nähtävissä, jos pelaaja on romantisoinut Talin ja saanut tältä lahjaksi valokuvan itsestään. Alkuperäisessä pelissä Talin kasvot olivat kuvatoimistolta napattu valokuva, joka herätti aikanaan kritiikkiä. Legendary Editioniin hahmon valokuva on mallinnettu uusiksi vastaamaan paremmin todellisuutta.