UUSIMMAT

Mestariteos vai keskeneräisenä julkaistu pökäle? – Cyberpunk 2077 on jakanut kriitikot ja pelaajat kahteen leiriin

12.12.2020 23:07 | Muropaketin toimitus

Cyberpunk 2077 on kerännyt keskimäärin loistavia arvioita kriitikoilta, mutta käyttäjien antamat arvosanat eivät ole samalla linjalla.

PC:llä Cyberpunk 2077:n Metacritic-keskiarvo on kriitikoiden puolesta 90 pistettä, mutta käyttäjien keskiarvo on vain 6,5 pistettä.

Konsoleilla käyttäjien arvosanat ovat vielä huomattavasti matalampia. Xbox Onelle käyttäjäkeskiarvo on 3,1 pistettä ja PlayStation 4:llä vaivaiset 2,5 pistettä. Suurimpana syynä käyttäjien tyytymättömyyteen on arvioiden perusteella pelin tekninen toimimattomuus, sillä varsinkin Xbox One- ja PlayStation 4 -versioiden pelaajat ovat kärsineet laajoista suorituskykyongelmista, kaatumisista ja muista ongelmista.

Teknisten ongelmien lisäksi Cyberpunk 2077:n avointa maailmaa on kritisoitu liian tyhjäksi. Osansa kritiikistä ovat saaneet myös muun muassa pelin ajaminen ja tekoälyn toiminta. Muropaketin aiemmassa äänestyksessä valtaosa peliä kokeilleista pelaajista piti kuitenkin peliä ainakin alun perusteella lupaavana.

Cyberpunk 2077:n tekniset ongelmat havaittiin myös aiemmissa ensituntumissa. Varsinainen Muropaketin Cyberpunk 2077 -arvio ilmestyy tulevalla viikolla.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Cyberpunk 2077 on nyt julkaistu – Näin buginen kokemus se oli vielä viikko sitten