Metal Gear Solid -elokuvan ohjaaja selittää, miksi videopelileffat ovat usein roskaa

07.09.2017 20:11 | Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid -pelisarjaan perustuvan elokuvan ohjaajaksi kiinnitetty Jordan Vogt-Roberts selittää haastattelussa, miksi videopeleihin perustuvat elokuvat epäonnistuvat.

Pelisarja Metal Gear Solidista on odotettu elokuvaa jo vuosikausia, mutta nyt alkaa viimein näkyä valoa tunnelin päässä. Projektin ohjaajaksi on kiinnitetty Kong: Skull Islandin ohjannut Jordan Vogt-Roberts, joka tuntuu olevan todellinen MGS-fani.

Tuoreessa haastattelussa Vogt-Roberts myös selittää näkemyksensä siitä, miksi useimmat videopeleihin perustuvat elokuvat ovat surkeita. Ohjaajan mukaan taustalla on parikin syytä, muun muassa se, että elokuvantekijät näkevät videopelit vain visuaalisesti näyttävinä ja ”cooleina”.

”Heillä on hyvin vähän kiinnostusta todella ymmärtää pelien sävyä ja tunnelmaa”, Vogt-Roberts kuvailee GameSpotin mukaan.

Vogt-Robertsin mukaan on tärkeää omistautua lähdemateriaalille, jotta voisi ymmärtää, mikä tekee videopelistä hienon ja kuinka sen voisi siirtää elokuvaan. Hän vertaa videopelien tilannetta siihen, mikä oli sarjakuviin perustuvien elokuvien tilanne vielä 1990-luvulla.

”En usko, että oikeita elokuvantekijöitä on vielä yhdistetty pelisovituksiin – ihmisiä, joiden DNA ja aivot ovat videopelien muokkaamia”, Vogt-Roberts kuvailee. ”Jos kasvoit videopelien kanssa, niiden kieli on juurtunut aivoihisi jo nuorella iällä.”

Vogt-Roberts korostaakin, että tärkeintä on videopelin aiheuttama tunnetila, joka on jokaiselle pelille uniikki. Esimerkiksi alkuperäisen Metal Gear Solidin (1998) kohdalla ohjaaja muistelee paniikin tunnetta, joka valtaa pelaajan hiiviskellessä Shadow Mosesin maisemissa vartijoita vältellen.

”Kuinka luoda uudelleen sellainen jännitys”, ohjaaja pohtii.

Vogt-Roberts vaikuttaa ainakin innokkaalta MGS-elokuvan ohjaajaksi. GameSpotin mukaan elokuva on kuitenkin vasta käsikirjoitusvaiheessa, eli aivan vähään aikaan sitä ei tulla näkemään.

Kulttikehittäjä Hideo Kojiman luoma Metal Gear -pelisarja täytti hiljattain 30 vuotta. Peliyhtiö Konami jatkaa sarjaa ensi vuonna ilmestyvällä spin off -pelillä Metal Gear Survive, vaikka Kojima on jo lähtenyt omille teilleen. Kojima kehittää parhaillaan uutta peliä nimeltä Death Stranding, jota tähdittävät Mads Mikkelsen ja The Walking Deadista tunnettu Norman Reedus.

Muropaketin uusimmat