Metal Gear Solid -sarjaa on nykyisin vaikea pelata – edellisistä käännöksistä jo 10 vuotta

12.01.2022 13:40 | Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid HD Collection ilmestyi vuosikymmen sitten, eikä uusia käännöksiä ole kuulunut.

Konami on päästänyt rakastetun Metal Gear Solid -sarjansa siihen tilaan, että nykyisin monia sarjan pelejä on melkein mahdotonta pelata. Edelliset konsolikäännökset julkaistiin vuodenvaihteen 2012 tienoilla, eli niiden saapumisesta markkinoille on kulunut täydet 10 vuotta.

Metal Gear Solid HD Collectioniin sisältyviä pelejä MGS 2, MGS 3 ja MGS: Peace Walker onkin nykypelaajien hankala päästä pelaamaan. Nykyisistä konsoleista HD-käännökset toimivat vain Xbox Series X/S:llä takaperin yhteensopivuuden kautta. Pleikkari- ja Nintendo-pelaajat jäävät nuolemaan näppejään, ja hankalaa on myös PC:llä.

Tällä hetkellä näyttäisi, etteivät MGS 2 & 3 ole lainkaan jakelussa PC:lle. Alkuperäisen Metal Gear Solidin saa sentään halutessaan GOG.comista, mutta muiden sarjan pelien kanssa on haastavampaa. MGS 4: Guns of the Patriots julkaistiin kaiken lisäksi aikanaan vain PlayStation 3:lle, eikä sitä ole käännetty millekään muulle alustalle koskaan.

Lopputulemana on, että vain tuoreimmat pelit Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ja Metal Gear Survive ovat helposti saatavilla ja useille alustoille. Voimme vain toivoa, että virhe korjattaisiin ennen pitkää ja pelaajat voisivat pelata koko sarjan läpi etsimättä kirpputorilta vanhoja pelikonsoleita.