Microsoftilla kadutaan Fable-studion sulkemista: “Toivon, että Lionhead Studios olisi vielä olemassa”

13.12.2021 15:42 Muropaketin toimitus

Miljoonia tienannut Lionhead Studios suljettiin Microsoftin toimesta.

Fable-pelien kehittäjänä tunnettu Lionhead Studios päätyi Microsoftin omistukseen vuonna 2006. Yhtiön toiminta lopetettiin kymmenen vuotta myöhemmin, ja nyt Microsoft on tunnustanut, että kyseessä on eräs suurimmista virheistä, joita se on koskaan tehnyt. Asiasta kertoo Eurogamer.

Lionhead sai alkunsa 1997, ja sen perustivat monet Bullfrog-studiolla työskennelleet henkilöt, kuten esimerkiksi Peter Molyneux, joka on eräs pelimaailman tunnetuimmista hahmoista. Molyneux tiedetään tavasta, jolla hän markkinoi pelejään. Sillä ei usein ole mitään tekemistä lopullisen tuotteen kanssa.

Bullfrog kehitti uraauurtavia pelejä. Populous, Syndicate ja Dungeon Keeper ovat studion käsialaa, ja ne loivat kokonaisia genrejä.

Molyneux möi Bullfrogin Electronic Artsille, ja tienasi yrityskaupassa miljoonia euroja. Electronic Artsin siipien suojassa työskentely ei maistunut Molyneuxille, joka kaipasi vapautta luoda juuri sellaisia pelejä, kuin hän itse halusi. Lionhead Studios -yhtiön lähtökohtana oli korkealaatuisten pelien kehittäminen. Tavoitteena oli lisäksi varoa liian suureksi yhtiöksi kasvamista.

“Eräs suurimmista virheistämme oli Lionhead Studios -pelitalon sulkeminen. Tajusimme tämän vasta muutama vuosi tapahtuneen jälkeen, ja pohdimme, kuinka voimme välttää vastaavat tilanteet jatkossa”, pohti Shannon Loftis. Loftis toimi tuolloin Xboxin eräänä johtajana.

Xboxin pääjohtajana toimiva Phil Spencer oli samoilla linjoilla.

“Pelikehittäjiä on tarkoitus hankkia sen vuoksi, että voimme auttaa heitä tekemään loistavia pelejä. Ei pelkästään sen takia, että siitä on vain meille hyötyä”, Spencer lausui.

“Toivon, että Lionhead olisi yhä olemassa”, Loftis tiivisti.

Microsoft paljasti viime vuonna, että Fable-reboot on työn alla. Sitä kehittää Forza Horizon -pelien kehittäjä Playground Games, ja se tullaan julkaisemaan Xbox Series X:lle ja PC:lle.