UUSIMMAT

Microsoft paljastaa yrittäneensä ostaa aikanaan Nintendon – tarjous käytännössä naurettiin pihalle

07.01.2021 08:00 | Muropaketin toimitus

Microsoft on paljastanut olleensa aiemmin kiinnostunut ostamaan Nintendon alaisuuteensa, mutta yritys ei tuottanut aivan toivottua tulosta.

Bloombergin julkaisemassa syväluotaavassa artikkelissa sukelletaan syvälle Microsoftin historiaan, jonka vaiheista kertovat yhtiössä aiemmin ja nykyisin työskennelleet henkilöt. Haastattelussa käy muun muassa ilmi, ettei yhtiön yritys ostaa Nintendo itselleen sujunut aivan odotusten mukaisesti.

”Steve [Ballmer, silloinen Microsoftin toimitusjohtaja] lähetti meidät tapaamaan Nintendoa ajatuksena, että ostaisimme heidät alaisuuteen. He vain nauroivat meille kippurassa. Kuvitelkaa siis tilanne, jossa sinulle nauretaan tunti putkeen. Se vastaa jokseenkin meidän tapaamista”, yhtiön entinen ulkopuolisten studioiden vastaava Kevin Bachus paljastaa.

Tämä ei ollut kuitenkaan ainoa kerta, kun Microsoft pyrki liittämään voimansa Nintendon kanssa, vaan tammikuussa 2000 yhtiöt olivat jälleen saman neuvottelupöydän ääressä. Tuolloin silloinen yrityskehityksestä vastannut Bob McBreen paljastaa, että yhtiöt keskustelivat hankkeesta, jossa Xbox valmistaisi Nintendolle tarvittavan laitteiston, jolla yhtiön pelejä voitaisiin pelata.

”Myyntipuheemme oli se, että [Nintendon] laitteisto oli surkea, jos sitä verrattiin Sony PlayStationiin, ja sitä se olikin. Ideana oli, että he ovat paljon parempia pelien, kuten Marion kanssa. Ja me olisimme hoitaneet laitepuolen, jolla pelata. Yhteistyöhön ei kuitenkaan päästy”, McBreen kertoo.

Bloombergin artikkelissa on muitakin mielenkiintoisia nostoja Microsoftin historiasta, joten se kannattaa ehdottomasti lukea. Siinä paljastuu myös muitakin julkaisijoita, joita Microsoft yritti hankkia itselleen. Näihin lukeutuivat muun muassa EA, nykyinen Square Enix sekä Mortal Kombat -kehittäjä Midway.