UUSIMMAT

Microsoft perusti Age of Empiresia varten oman studion, mutta se ei kehitä pelejä

28.08.2019 09:15 | Muropaketin toimitus

Age of Empires -strategiapeleille on nyt perustettu oma studio, joka ei kuitenkaan varsinaisesti suunnittele sarjan pelejä.

Age of Empires -pelisarja herätettiin henkiin viime vuonna ilmestyneen Age of Empires: Definitive Editionin myötä, ja syksyllä saman käsittelyn saa myös Age of Empires II: The Age of Kings. GameSpot kertookin, että Microsoftin ja Xbox Game Studiosin alaisuuteen on perustettu erillinen Age of Empiresille omistettu studio.

Erikoista on kuitenkin se, että toistaiseksi nimeämätön pelistudio ei itseasiassa kehitä pelejä. Johtajansa Shannon Loftisin mukaan studion tehtävänä ohjata kaikkien Age of Empires -projektien kehitystä oikeaan suuntaan, mutta itse työn tekevät muut studiot.

”Roolimme Microsoftilla on mahdollistaa näiden kehittäjien työ Age-tuotteiden parissa ja toimia sen valvojina”, Loftis kuvailee.

Age of Empires -sarjasta on työn alla (ainakin) kolme projektia. Loftis mainitsee Forgotten Empiresin kehittämän Age of Empires II: Definitive Editionin sekä Tantalus Median työstämän Age of Empires III:n, joka on oletettavasti saamassa vastaavan remasterointikäsittelyn.

Lisäksi Relic Entertainment on kehittämässä Age of Empires IV:ää, joka on täysin uusi peli pitkäikäisessä sarjassa.

Age of Empires II: Definitive Edition ilmestyy PC:lle 14. marraskuuta. Samalla päivämäärällä se saapuu myös Xbox Game Passin valikoimaan.

Muropaketin uusimmat