UUSIMMAT

Microsoft: ”Työskentelemme ahkerasti tuodakseen lisää Xbox Series X/S -konsoleita kauppoihin”

04.01.2021 10:25 | Muropaketin toimitus

Xbox-pomo Phil Spencer on paljastanut Microsoftin työskentelevän ahkerasti saadakseen Xbox Series -konsoleita vaivanneet saatavuusongelmat kuriin.

Larry ”Major Nelson” Hrybin podcastissa vieraana ollut Spencer kertoi yhtiön tuottaneen uusia konsoleita niin nopeasti kuin ovat vain pystyneet, uutisoi VGC. Lisäksi Microsoftin kerrotaan käyneen keskusteluja muun muassa AMD:n kanssa kasvattaakseen tuotantomääriä entisestään.

”Kaikki riippuu oikeastaan fysiikasta ja rakentamisesta. Emme pidättele mitään. Tuotamme niitä niin nopeasti kuin pystymme. Meidän kaikki tuotantolinjat ovat käynnissä. Olin viime viikolla puhelimessa AMD:n Lisa Sun kanssa ja kysyin, kuinka voisimme valmistaa lisää. Se on jotain, johon pyrimme koko ajan, mutta tilanne ei ole ainoastaan meistä riippuvainen”, Spencer paljastaa.

Hän kommentoi samalla, ettei Microsoft ole suinkaan ainoa saatavuuksista kärsivä tekijä, vaan koko peliala on kasvanut niin suureksi viimeisten vuosien aikana, että tuotanto-ongelmat komponenttien osalta näkyvät kaikkialla. Hän listaakin muun muassa PlayStation 5:n sekä AMD:n ja Nvidian uudet näytönohjaimet esimerkkeinä taannoisista tuotteista, joiden saatavuus on ollut viimeisten kuukausien ajan todella heikko.

Xbox Series X/S -konsolit myytiin nopeasti loppuun Suomessa ja maailmalla näiden julkaisupäivänä, eikä konsoleita ole oikeastaan näkynyt muutamien joulukuun pienerien jälkeen Suomessa. Aiemmin Microsoft on varoitellut kuluttajia, ettei saatavuusongelmat parane välttämättä kuin vasta alkukeväästä 2021.