Microsoft uskoo Xbox Game Passin saapuvan aikanaan myös iOS-laitteille

23.09.2020 09:24 | Muropaketin toimitus

Microsoft ei ole aikeissa luopua iOS-käyttäjistä Xbox Game Passin suhteen, vaan yhtiö on luottavainen, että palvelu saadaan ennen pitkään myös Applen alustoille.

CNBC:lle antamassaan haastattelussa Xbox-pomo Phil Spencer sanoi olevansa varma, että yhtiön pääsevät jossain välissä yhteisymmärrykseen ja Xbox Game Pass saadaan Android-laitteiden lisäksi myös iOS:lle.

”Yli kolme miljardia ihmistä pelaa nykyään pelejä, ja iso osa heistä pelaa mobiililaitteilla. Me olemme sitoutuneet tuomaan Game Passin kaikkiin puhelimiin, mukaan lukien Applen puhelimiin. Jatkamme keskusteluja ja olen varma, että löydämme ratkaisun”, Spencer sanoi.

Hän lisäsi samalla, ettei kyse ole yhtiöiden välillä rahasta, vaan eriävistä filosofista lähestymistavoissa omiin alustoihin. Spencer toteaakin, ettei Applen nykyiset ohjesäännöt salli Game Passin kaltaista palvelua Applen alustoilla.

Xbox Game Pass saapui aiemmin tässä kuussa Android-alustoille palveluun saapuneen pilvipalvelu Project xCloudin myötä. Ongelma iOS-alustoille tuomisessa on nimenomaan App Storen säännöissä, joiden mukaan Microsoft joutuisi tekemään jokaiselle palvelussa olevalle reilulle 150 pelille erillisen sovelluksen pelkästään App Storea varten.

Muropaketin uusimmat