Microsoftin verkkopalveluiden käyttö noussut valtavasti – Xbox Liveen pieniä rajoituksia

30.03.2020 11:01 | Muropaketin toimitus

Verkkopelit ja -palvelut keräävät nyt moninkertaisesti enemmän käyttäjiä.

Viime viikolla Xbox-pomo Phil Spencer kertoi, että Xbox Livessä on nähty koronapandemian aikana ”ennennäkemätön kysyntä”. Nyt VG24/7 tietää myös kertoa lisätietoja verkkopalveluiden kasvaneesta suosiosta.

Microsoft on nimittäin paljastanut, että kaikkien sen verkkopalveluiden käyttö on kasvanut huikeasti alueilla, joilla on otettu käyttöön sosiaalinen eristäytyminen tai karanteeni. Näillä alueilla Microsoftin verkkopalveluiden käyttö on kasvanut 775 prosenttia.

Palveluilla on siis yhtäkkiä lähes kahdeksankertainen määrä käyttäjiä. Tämä koskee kaikkia Microsoftin palveluita Microsoft Teamsista aina Xbox Liveen. Jälkimmäisessä onkin otettu korkean kysynnän vuoksi käyttöön pieniä rajoituksia.

Xboxin tukisivuston mukaan pelaajat eivät toistaiseksi voi ladata itse muokkaamiaan pelaajakuvakkeita, klubikuvia tai klubien taustakuvia. Tämä säästää Microsoftin moderaattoritiimin työaikaa, sillä heidän ei tarvitse käydä erikseen läpi kaikkia pelaajien lataamia kuvia.

PlayStationin verkkopalveluissa puolestaan on päädytty hidastamaan pelien latausnopeuksia, jotta palvelun toimivuus voidaan taata.