Uusimmat

Middle-earth: Shadow of Warista poistetaan mikromaksut ja loottiboksit

03.04.2018 08:25 Muropaketin toimitus

Puoli vuotta sitten ilmestynyt Middle-earth: Shadow of War -peli saa päivityksen, joka poistaa pelinsisäisen valuutan sekä sillä lunastettavat War Chest -loottiboksit.

Loottibokseista ja mikromaksuista käytiin viime syksynä valtavasti keskustelua, ja yksi kritisoiduimmista peleistä oli Monolith Productionsin toimintaroolipeli Middle-earth: Shadow of War. Syyskuussa ilmestynyt peli sisältää pelinsisäisen Gold-valuutan, jolla voi lunastaa War Chesteinä tunnettuja loottilaatikoita.

Nyt, puoli vuotta pelin ilmestymisen jälkeen, on Monolith ilmoittanut poistavansa koko mikromaksujärjestelmän tulevassa päivityksessä. Game Informer kertoo, että Goldin myynti loppuu 8. toukokuuta, ja War Chestejä voi lunastaa enää 17. heinäkuuta asti.

Tuoreessa foorumipostauksessa kehittäjät kertovat päätöksen syntyneen siksi, että War Chestit tekevät hallaa heidän suunnittelemalleen pelikokemukselle.

”Örkkien ostaminen kauppapaikalta on välittömämpää ja tarjoaa lisää vaihtoehtoja pelaajalle, mutta olemme ymmärtäneet, että tämän vaihtoehdon tarjoaminen riskeeraa pelimme sydämen, eli Nemesis-järjestelmän”, kehittäjät kertovat. ”Sen vuoksi saattaa missata mahtavia pelaajatarinoita, joita olisi muuten syntynyt.”

Monolithin pelikehittäjien mukaan jo se, että ostovaihtoehto on tarjolla, heikentää pelaajien uppotumista pelimaailmaan ja vähentää oman armeijan rakentamiseen liittyvää haastetta. Samassa postauksessa kerrotaan myös, että tuleva päivitys lisää tarinallista sisältöä pelin Shadow Wars -moodiin, jota voi siirtyä pelaamaan läpäistyään Shadow of Warin pääkampanjan.

Middle-earth: Shadow of War on tarjolla PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Alta voit lukea arvostelumme suositusta toimintaroolipelistä.

Arvostelu: Middle-Earth: Shadow of War on onnistunut paluu Keski-maahan