Mihin katosi Call of Duty: Black Ops 4:n kampanja? Kehittäjät tarjoavat viimein selityksen

17.09.2018 12:35 | Muropaketin toimitus

Call of Duty: Black Ops 4 on sarjan ensimmäinen peli, joka ei tarjoa tarinallista kampanjaa. Tuoreessa haastattelussa Treyarchin kehittäjät kertovat, kuinka tähän päädyttiin.

Lokakuussa ilmestyvä Call of Duty: Black Ops 4 ei ensimmäistä kertaa pitkän pelisarjan historiassa sisällä lainkaan tarinallista yksinpelikampanjaa. Päätös yllätti monet pelaajat, sillä yksinpeli on ollut tähän mennessä olennainen osa paitsi Call of Duty -sarjaa, myös Black Ops -pelejä.

Treyarch Studiosin kehittäjien mukaan yksinpelikampanjaa ei kuitenkaan varsinaisesti jätetty pois Black Ops 4:stä. Game Informerin haastattelussa suunnittelujohtaja David Vonderhaar ja studion toinen johtaja Dan Bunting kertovat, ettei peliin koskaan edes aiottu tehdä yksinpeliä.

Vonderhaarin ja Buntingin mukaan Black Ops 4:n ideana on alusta lähtien ollut keskittyä sosiaaliseen pelaamiseen. Pelille kehitettiin jossakin vaiheessa tarinallisempaa osaa, mutta sekin olisi ollut moninpeliä, eikä siis perinteinen yksinpelikampanja.

Kehittäjien mukaan suunnittelussa onkin tyypillistä, että joistakin ominaisuuksista luovutaan, ja lopullinen peli on hyvin erilainen, kuin alkuvaiheessa ajateltiin. Haastatteluvideon näet kokonaisuudessaan Game Informerin sivuilta.

Call of Duty: Black Ops 4 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 12. lokakuuta. Viime viikolla julkaisimme ensivaikutelmat pelin odotetun Blackout-pelimuodon beta-testistä. Artikkelin voit lukea alta.

Ensituntumat: Call of Duty: Black Ops 4:n uusi battle royale -moodi ei tunnu Call of Dutylta