Mikä ihmeen Kingdom Come: Deliverance? – Nämä kolme asiaa uudesta toimintaropesta kannattaa tietää

03.02.2018 09:36 | Muropaketin toimitus

Warhorse Studiosin esikoispeli Kingdom Come: Deliverance julkaistaan alle kahden viikon kuluttua. Listasimme tärkeimmät perusasiat uudesta toimintaroolipelistä.

Helmikuun pelijulkaisuissa on yksi suurehko peli, joka saattaa olla monelle täysin tuntematon, vaikka ilmestymispäivään on enää reilu viikko. Ei mikään ihme, sillä Kingdom Come: Deliverance on Prahassa sijaitsevan Warhorse Studiosin esikoispeli, josta ei ole pidetty valtavasti mekkalaa pelimediassa.

Jotta kunnianhimoinen julkaisu ei jäisi pelaajilta huomaamatta, kokosimme kolme tärkeintä asiaa tulevasta toimintaroolipelistä. Jutun alla on nähtävissä myös uusin traileri.

1) Seikkailu keskiajalla

Kingdom Come: Deliverance on keskiaikaan sijoittuva toimintaroolipeli. Peli sijoittuu Böömin kuningaskuntaan, eli nykyisen Tšekin alueelle, Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan valtakaudelle. Päähenkilön kerrotaan olevan seppä, joka lähtee kostamaan ryösteleville unkarilaisille vanhempiensa raakaa murhaa.

Pelaaja pääsee liittoutumaan paikallisen lordin joukkoihin vastustamaan kuningas Sigismundin invaasiota ja nousemaan lopulta sotapäälliköksi. Kehittäjät lupaavat tarinavetoisen seikkailun, jossa pelaajan valinnat ja pelitapa vaikuttavat merkittävästi siihen, millainen kokemus siitä muodostuu.

2) Realistinen pelikokemus

Warhorse Studiosin huomiotaherättävin lupas on, että Kindgom Come: Deliverancen on realistinen toimintaroolipeli. Pelisisällön kerrotaan olevan historiallisesti todenmukaista aina hahmojen vaatetusta ja taistelutekniikoita myöten, ja pelimaailmaan on jopa mallinnettu todellisia linnoituksia arkkitehtien ja historioitsijoiden avustuksella. Pelin musiikinkin kerrotaan olevan aikakaudelle uskollista.

3) Pelaamisen vapautta

Kingdom Come: Deliverancen luvataan myös tarjoavan laajan, avoimen pelimaailman, jossa pelaajan teoilla todellakin on merkitystä. Kehittäjien mukaan NPC-hahmotkaan eivät ole pelkkiä statisteja, vaan heillä on omat päivittäiset rutiininsa, joihin pelaaja voi vaikuttaa, ja hahmot myös reagoivat esimerkiksi raportoimalla rikoksista virkavallalle.

Lisäksi pelin tehtävien kerrotaan olen epälineaarisia, ja pelaajalle tarjotaan vapaus läpäistä ne, kuten hän itse haluaa. Keskusteluissa repliikkivalinnat ja niihin käytetty aika vaikuttavat ihmissuhteisiin, ja pelaajan kyvyt ja ominaisuudet kehittyvät hänen tekojensa ja valintojensa kautta. Kuvausten perusteella Kingdom Come: Deliverance kuulostaa siis poikkeuksellisen immersiiviseltä kokemukselta.

Kingdom Come: Deliverance ilmestyy PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle tiistaina 13. helmikuuta. Alta näet pelin tuoreimman trailerin.

 

Muropaketin uusimmat