UUSIMMAT

Miksi PS4:n hittipeli Until Dawn ei saa jatko-osaa? Kehittäjät paljastavat yksinkertaisen syyn

08.05.2019 11:19 | Muropaketin toimitus

Supermassive Games jatkaa Until Dawnin jalanjäljissä kauhupelien antologiasarjalla, mutta suoraa jatko-osaa ei ole luvassa.

Vuonna 2015 ilmestynyt kauhupeli Until Dawn oli julkaisija Sonylle ja kehittäjästudio Supermassive Gamesille yllätyshitti, ja se poiki myös spin off -pelin Until Dawn: Rush of Blood (2016) sekä esiosan The Inpatient (2017). Pelin fanit ovat kuitenkin toivoneet suoraa jatko-osaa, mutta sellaista ei kehittäjien mukaan ole tulossa.

Sen sijaan tänä vuonna käynnistyy Supermassiven kauhuantologiasarja The Dark Pictures, jonka ensimmäinen osa Man of Medan julkistettiin viime vuonna Gamescom-pelimessuilla. The Dark Pictures on Until Dawnin henkinen perillinen, mutta sen kaikki osat ovat itsenäisiä tarinoita ja pelikokemuksia.

Syy siihen, miksi suoraan jatko-osaa ei tehdä, on Game Informerin haastattelun mukaan yksinkertainen: kehittäjät halusivat enemmän vapautta.

”Antologia tarjoaa mahdollisuuden painiskella aina uuden aiheen, uuden genren ja uusien hahmojen kanssa, jotka voi kehittää erityisesti sitä tarinaa varten”, kuvailee Man of Medanin ohjaaja Tom Heaton.

Myös Until Dawnin pelirakenne tekisi jatko-osan tekemisestä vaikeaa, huomauttaa tuottaja Dan McDonald.

”Jos tekisimme jatko-osia, emme tietäisi kuka hahmoista on hengissä”, McDonald selittää. ”Voisimme varmaan päätellä sen pelitallennuksesta, mutta emme halua tehdä sellaista jatko-osaa. Haluamme kertoa eri tarinan eri henkilöistä.”

The Dark Pictures: Man of Medan ilmestyy myöhemmin tänä vuonna PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Pelin julkaisupäivää ei ole ilmoitettu.

Muropaketin uusimmat