Miljoonarahoituksen kerännyt System Shockin uusintaversio jäihin – Studio pohtii vaihtoehtoja

19.02.2018 08:34 | Muropaketin toimitus

System Shock

Kickstarterissa yli 1,3 miljoonan dollarin joukkorahoituksen keränneen System Shockin remake-version kehitys on toistaiseksi tauolla, kertovat kehittäjät.

Vuoden 1994 System Shock on kiistaton peliklassikko, joka on toiminut innoittajana esimerkiksi BioShock ja Deus Ex -pelisarjoille. Peli ilmestyi jokunen vuosi sitten remasteroituna Enchanced Edition -versiona, mutta uusintaversioihin erikoistunut Nightdive Studios on myös kehittämässä kokonaan uudelleen toteutettua versiota pelistä.

Nightdive onnistui pari vuotta sitten keräämään projektille 1,3 miljoonan dollarin joukkorahoituksen, johon osallistui yli 21 000 tukijaa. Nyt Kotaku kertoo kuitenkin, että projekti on toistaiseksi laitettu jäihin.

Kehittäjien mukaan studio arvioi nyt, mitä odotettua suuremmaksi paisuneemman projektin kanssa pitäisi tehdä.

”Kun konseptimme kasvoi ja tiimimme muuttui, samalla muuttui projektin mittakaava ja budjetti”, kuvailee studion toimitusjohtaja Stephen Kick. ”Mitä enemmän teimme töitä pelin parissa, sitä enemmän halusimme tehdä, ja sitä kauemmas päädyimme niistä alkuperäisistä ideoista, jotka tekivät System Shockista niin loistavan.”

Jäämme odottamaan uusia päivityksiä pelin kehityksestä. System Shockin uusintaversiota kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Macille ja Linuxilla.

Kuten olemme aiemmin kertoneet, kehitteillä on myös pitkään odotettu System Shock 3. Pelisarjan uuden osan kehityksestä vastaa OtherSide Entertainment, joka julkaisi viime vuonna ensimmäisiä kuvituksia projektista.

Muropaketin uusimmat