Uusimmat

Miljoonia myynyt pelisarja näyttää tietä sille, kuinka pelihahmon sukupuolen voi antaa täysin pelaajan käsiin

19.01.2022 16:55 Muropaketin toimitus

Maxisin vaikutusvaltainen The Sims -sarja vapauttaa pelihahmojen pronominit täysin pelaajien muokattavaksi.

Jonkin aikaa sitten Twitch-striimaaja MomoMisfortune aloitti kampanjan, jonka tavoitteena oli saada pelistudio Maxis tekemään The Sims 4:n hahmonluonnista sukupuolineutraalia. Nyt tämä ominaisuus on aivan oikeasti tulossa suosittuun simulaattoripeliin, kertoo PC Gamer.

Maxisin kehittäjät ovat esitelleet tuoreessa striimissä tulevaa ominaisuutta, jonka antaa pelaajille mahdollisuuden määritellä pelihahmostaab käytettävät pronominit vapaasti.

Pelaaja voi siis uutta hahmoa luodessaan valita pronomineiksi joko he/him/his, she/her/hers tai they/them/theirs. Lisäksi on neljäs vaihtoehto, jossaa pelaaja voi itse kirjoittaa haluamansa pronominit sekä täydentää niiden käytön esimerkkilauseisiin.

Kyseessä on sangen yksinkertainen, mutta tehokas tapa tehdä The Sims -hahmojen luomisesta täysin sukupuolivapaata. Suomeksi muutos tuskin tulee toimimaan aivan näin, sillä suomenkielen pronominit ovat lähtökohtaisesti sukupuolineutraaleja. Valtaosa maailman The Sims -pelaajista pelaa kuitenkin todennäköisesti englanniksi, joten kyse on merkittävästä pelinavauksesta.

Vielä ei ole tiedossa, milloin päivitys lopulta julkaistaan.

Muropaketin uusimmat