UUSIMMAT

Milla Jovovichin lähtö ei elokuvasarjaa pelastanut – uusi Resident Evil -leffa on haukuttu puhki ensimmäisissä arvioissa

24.11.2021 08:00 | Muropaketin toimitus

Tuore Resident Evil: Welcome to Raccoon City ei ole voittanut kriitikoita puolelleen.

Capcomin kauhupelisarja Resident Evilin uusin osa ei välttämättä ole fanien mieleen, jos ainakaan ensimmäisten kriitikoiden mietteisiin on uskominen. Sony Picturesin uudelleenkäynnistämä sarja on tällä hetkellä Rotten Tomatoes -sivun mukaan kääntynyt mätääntyneen tomaatin puolelle. Kirjoitushetkellä arvioita oli annettu kymmenen ja arvosana on 50 %.

Variety haukkuu elokuvaa muun muassa ”Z-tason uudelleenkäynnistykseksi” ja naureskelee ala-arvoisille tietokonetehosteille, leikkaukselle, musiikille sekä juonelle. Muut toimittajat ovat todenneet elokuvan olevan mielikuvitukseton, peloton ja persoonaton, joskin sitä on pidetty myös uskollisena pelisarjalle.

Elokuvalle on tosin faninsakin, sillä muun muassa New York Post toteaa Welcome to Raccoon Cityn olevan elokuvasarjan ensimmäinen ”katsottava osa”. Osa toimittajista piti sitä myös hauskana B-luokan kauhuelokuvana, joka muistutti ysärikauhuja.