Kokeile vaikka heti: Tällainen on Steven Spielbergin vuoden 1996 peli, jossa seikkailevat Quentin Tarantino ja Jennifer Aniston

11.08.2020 10:09 | Muropaketin toimitus

Internetin kätköistä on kaivettu mielenkiintoinen pala pelihistoriaa, kun vuonna 1996 julkaistu Steven Spielberg’s Director’s Chair on muutettu interaktiiviseksi elokuvaksi.

Muutoksen takana on pelinkehittäjä Paolo Pedercini, joka on napannut talteen FMV-pelien kulta-aikana julkaistuun peliin kuvatut kohtaukset ja muuttanut ne Black Mirror: Bandersnatch -tyyliseksi interaktiiviseksi elokuvaksi, joka on koettavissa ilmaiseksi kehittäjän kotisivuilta.

Alkuperäinen Steven Spielberg’s Director’s Chair on Knowledge Adventuren ja Dreamworksin yhteistyössä kehittämä peli, jossa Spielberg opastaa pelaajat elokuvanteon läpi alkaen käsikirjoitusvaiheesta ja päätyen elokuvan ensi-iltaan. Pelissä olevan kuvitteellisen elokuvan pääosissa nähdään merkittäviä tähtiä, kuten Quentin Tarantino, Jennifer Aniston ja Penn & Teller.

Pedercinin tekemä leikkaus ei suinkaan ole sama 1990-luvulla julkaistu peli, vaan siinä nähtyjen kohtausten uudelleen editoitu versio, jossa pelaajat saavat päättää tapahtumien kulun muutamissa kohtauksissa. Hän on myös lisännyt kohtauksiin äänitehosteita ja musiikkia.

Muropaketin uusimmat