UUSIMMAT

Minecraft-elokuva lykkääntyy: ohjaaja lähti ja käsikirjoitus menee uusiksi

07.08.2018 14:01 | Muropaketin toimitus

Hittipeli Minecraftiin perustuva elokuva ei tuoreimman tiedon mukaan ilmestykään vielä ensi keväänä. Elokuvan ohjaajan ja käsikirjoittajan kerrotaan vaihtuneen.

Warner Bros. on tekemässä elokuvaa Mojang-studion hittipeli Minecraftista (2011), mutta nyt projekti näyttää saaneen kapuloita rattaisiin. Pelileffa on nimittäin menettänyt sekä ohjaajan että käsikirjoittajan, kertoo The Wrap.

Parhaiten Elämää Philadelphiassa -sarjan näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnettu Rob McElhenney oli kiinnitetty elokuvan ohjaajaksi, mutta hänen kerrotaan nyt jättäytyneen projektista. Tilalle on pestattu veljespari Aaron ja Adam Nee, jotka tunnetaan rikoskomediasta Band of Robbers (2015). Neen veljekset myös kirjoittavat Minecraft-elokuvan käsikirjoituksen uusiksi.

Tämä tarkoittaa, että muun muassa Wonder Womania (2017) käsikirjoittanut Jason Fuchs, joka kirjoitti pelileffan alkuperäisen käsikirjoituksen, on ulkona projektista.

Mullistus tuotannossa tarkoittaa The Wrapin mukaan, että elokuva tulee myöhästymään ilmoitetusta ensi-iltapäivästä. Minecraft-leffan piti saada ensi-iltansa jo toukokuussa 2019. Vielä ei tiedetä, kuinka pitkälle elokuva lykkääntyy, mutta Aaron ja Adam Nee ovat ohjaamassa myös ensi vuonna ilmestyvän Masters of the Universe -elokuvan, minkä aikataulut voivat vaikuttaa asiaan.

Näyttää siis siltä, että Minecraft-elokuvaa saadaan vielä odottaa. Pelileffa on joka tapauksessa arvokas projekti Warnerille, sillä Mojangin sandbox-peli on yksi historian menestyneimmistä peleistä. Minecraftia on myyty yli 144 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, mikä tekee siitä pelihistorian toisiksi myydyimmän pelin. Suurempiin lukuihin on yltänyt ainoastaan ikiklassikko Tetris (1984).