UUSIMMAT

Minecraft rikkoi uuden pelaajaennätyksen kuusi vuotta ilmestymisensä jälkeen

22.01.2018 10:28 | Muropaketin toimitus

Hittipeli Minecraftin suosio ei näytä laantumisen merkkejä. Joulukuussa Mojangin supermenestys teki jälleen uuden ennätyksen käyttäjämäärissä.

Minecraftin alkuperäisestä julkaisusta tuli marraskuussa kuluneeksi jo kuusi vuotta, mutta peli vain jatkaa voittokulkuaan. PC Gamer raportoikin Minecraftin uuden johtajan Helen Chiangin kertoneen pelin uudesta ennätyksestä.

Joulukuussa Minecraftilla oli enemmän kuukausittaisia pelaajia kuin koskaan aiemmin, peräti yli 74 miljoonaa. Itse peliä on myyty vuosien varrella järjettömät 144 miljoonaa kappaletta, eli käytännössä noin puolet pelin koskaan ostaneista pelasi peliä viime joulukuussa.

Minecraft on julkaistu lukuisille alustoille, ja viime vuonna se käännettiin myös Nintendo Switchille sekä New Nintendo 3DS -käsikonsolille. Mojangin kehittämä Minecraft on historian toisiksi myydyin videopeli, ja sitä korkeampiin lukemiin on yltänyt vain ikiklassikko Tetris (1984).

Keväällä Minecraft saa päivityksen, joka lisää peliin uutta meriaiheista sisältöä. Pelin elottomiin meriin tullaan lisäämään päivityksen myötä muun muassa delfiinejä, koralliriuttoja ja haaksirikkoutuneita laivoja.

Muropaketin uusimmat