Mitä sinä lähettäisit ”avaruuden rajalle”? Lukiolainen valitsi klassisen Nintendo-pelin, jonka matkan voi nähdä videolla

08.08.2018 13:15 | Muropaketin toimitus

Kalifornialainen Ronnie Doyle sai lahjaksi mahdollisuuden lähettää minkän tahansa pienen esineen käymään avaruuden rajalla. Pelikeräilijänä hän valitsi retropelin, ja koko matka on nyt katsottavissa videona.

EarthBound on Super Nintendon vuoden 1994 klassikkopeli, josta keräilijät voivat maksaa jopa parisataa dollaria. Nyt se on myös yksi varmasti erittäin harvoista peleistä, jotka ovat käyneet avaruudessa.

Kotaku kertoo nimittäin kalifornialaisesta Ronnie Doylesta, joka sai isosisältään syntymäpäivälahjaksi Earth to Sky Calculus -ryhmän järjestämän mahdollisuuden lähettää jonkin esineen käymään ”avaruuden reunalla”. Lukioikäinen pelikeräilijä valitsi arvokkaan EarthBound-pelikasettinsa, vaikka olikin olemassa suuri riski, ettei peli selviäisi ehjänä takaisin Maan pinnalle.

Alta voit nähdä videon, jossa EarthBound-pelikasetti kohoaa reilun 30 kilometrin korkeudelle Maapallon stratosfääriin. Korkeutta kutsutaan avaruuden rajaksi, koska sillä korkeudella päiväsaikaan sininen taivaankansi katoaa ja tähdet tulevat näkyviin.

Doylen EarthBound-pelikasetti selvisi kuin selvisikin ehjänä matkasta. YouTube-videon kuvauksessa keräilijä pyytää yhteydenottoja niiltä, jotka haluavat ostaa tai vaihtaa pelin.