Mitä tapahtuu seuraavalle Dead Rising -pelille? – Kehittäjästudiolta irtisanottiin kymmeniä työntekijöitä

06.02.2018 11:58 | Muropaketin toimitus

Dead Rising -peleistä tunnettu Capcom Vancouver on irtisanonut 30% työntekijöistään. Studion kerrotaan myös muuttaneen seuraavan pelinsä kokoluokkaa pienemmäksi.

Joulukuussa PlayStation 4:lle kääntynyt Dead Rising 4 ei ole yltänyt kummoiseen menestykseen, ja sen kerrotaankin jääneen alle Capcomin asettamien myyntitavoitteiden. Varmaankin tämän seurauksena Capcom Vancouver -studio on irtisanonut kymmeniä työtekijöitä ja päättänyt pienentää seuraavaa Dead Rising -peliä.

Destructoidin mukaan Capcom on vahvistanut alunperin pelisivusto Kotakun levittämän tiedon irtisanomisista. Studiolta irtisanottiin peräti 30% työvoimasta, eli Kotakun mukaan noin 50 työntekijää. Capcomin lausunnossa todetaan, että kyse oli säännöllisestä tulevien projektien ja studion tavoitteiden arvionnista.

Kotakun mukaan Capcom Vancouver tekee seuraavasta Dead Rising -pelistä aiempaa pienemmän, ja studion kerrotaan myös lakkauttaneen kokonaan yhden julkistamattoman peliprojektin. Prototyyppivaiheessa olleen projektin kerrotaan olleen vaihtoehtotodellisuuden New Yorkiin sijoittuva kolmannen persoonan toimintapeli.

Jää nähtäväksi, kuinka studion mullistukset vaikuttavat sen tulevaisuuteen ja Dead Rising -sarjan seuraavaan osaan. Muropaketin arviossa sekä Dead Rising 4:n alkuperäinen versio että viime syksynä ilmestynyt laajennettu PS4-versio saivat molemmat kolme tähteä.