Mobiili-esportsia hiirellä ja näppäimistöllä – Vainglory saa tuen Samsungin DeX-telakalle

27.08.2017 13:50 | Muropaketin toimitus | 258

Vainglory on yksi suosituimmista kilpailullisista mobiilipeleistä. Pian Vaingloryä voi pelata myös hiirellä ja näppäimistöllä Samsungin DeX-telakan välityksellä.

MOBA-genreen kuuluva Vainglory on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista mobiililaitteilla pelattavista esports-peleistä. Nyt peliä kehittävä Super Evil Megacorp on Esports insiderin mukaan kertonut päivittävänsä Vaingloryn E.V.I.L-pelimoottorin tukemaan myös Samsungin DeX-telakkaa. DeX-telakka mahdollistaa älypuhelimen telakoinnin näyttöön, hiireen ja näppäimistöön, jolloin älypuhelinta käytetään tavallisen PC:n tavoin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Samsung ja Super Evil Megacorp tekevät yhteistyötä. Aiemmin Vainglory oli eräs ensimmäisitä Samsungin Vulkan API:a tukeneista mobiilipeleistä. Super Evil Megacorpin teknisen johtajan, Tommy Krulin mukaan ”Vainglory on rakennettu toimimaan kosketusnäytöllä, mutta tulevaisuudessa myös ne pelaajat, jotka pitävät enemmän hiirestä ja näppäimistöstä, voivat nauttia pelistä DeX-telakan avulla.”

Jää nähtäväksi, kuinka paljon tuki DeX-telakalle vaikuttaa Vaingloryn esports-skeneen. Lähtökohtaisesti pelaamisen luulisi olevan helpompaa ja tarkempaa hiirellä ja näppäimistöllä kosketusnäyttöön verrattuna. Vielä ei tiedetä, sallivatko Vainglory-turnaukset DeXin käyttämisen.

Muropaketin arvostelu Samsung DeXista on luettavissa täällä. Tällä hetkellä telakka tukee Samsung Galaxy S8, S8 Plus ja Note8 -malleja.