Mobiiliarvio: Legends of Runeterran loistava mobiiliversio pidentää vessareissuja ja tekee nukahtamisesta vaikeaa

03.05.2020 20:00 | Ilari Hauhia

Alkuvuodesta avoimessa betassa testattavissa ollut Legends of Runeterra ilmestyi huhtikuun lopussa virallisesti, mobiiliversion kera. Testin perusteella Legends of Runeterra toimii mobiililaitteilla vähän liiankin hyvin. 

Kuten kerroimme aiemmin Legends of  Runeterran varsinaisen arvion yhteydessä, sijoittuu peli League of Legendsin universumiin ja lainaa sieltä useita tuttuja sankareita ja hahmoja.

Kuten tavallista, kokoavat pelaajat itselleen omat pakkansa ja kohtaavat toisensa yksi vastaan yksi -otteluissa. Perusidea on tuttu, ja vastapelaajan Nexus täytyy tuhota, kuten Hearthstonessa ja monissa muissa peleissä konsanaan. Korteilla on myös edelleen arvot sille, kuinka paljon vahinkoa ne tekevät ja kestävät.

Pelaajat lätkivät kyllä kortteja pöytään edelleen vuorotellen, mutta uutena mekaniikkana Legends of Runeterrassa vuorollaan vain toinen pelaaja voi hyökätä. Kun pelaaja päättää hyökätä, ei puolustava pelaaja voi enää asettaa laudalle uusia kortteja. Erona moniin muihin peleihin kortit myös hyökkäävät aina suoraan edessä olevaa korttia päin, ja puolustava pelaaja saa valita, millä kortilla hän haluaa torjua vastustajan hyökkäyksen.

Legends of Runeterra sopii kosketusnäytöille erinomaisesti. Korttien liikuttelu sormella on vähintään yhtä helppoa ja intuitiivistä kuin hiirellä, eikä peli ”kärsi” lainkaan mobiilikäännöksestä. Oikeastaan ainoa ongelma mobiiliversion kanssa oli, että korttien tekstejä oli välillä haastava lukea puhelimen pieneltä näytöltä.

Muuten pelaaminen ja uusien pakkojen tekeminen on aivan yhtä helppoa, hauskaa ja koukuttavaa kuin PC:llä. Legends of Runeterra sopii mainiosti puhelimille ja tableteille myös kestonsa puolesta, sillä yksi ottelu kestää keskimäärin vain suunnilleen kymmenen minuuttia. Näin otteluita ehtii pelata lyhyelläkin bussimatkalla tai vaikkapa kassajonossa.

Teknisten ongelmien sijaan Legends of Runeterran mobiilipeliin liittyy paljon suurempi ongelma. Riot Gamesin korttipeliin koukuttuneelle mobiiliversio on kuin huumetta, josta on vaikea päästää irti. ”Vielä yksi peli”-efektin vaikutuksen vuoksi viimeistään siinä vaiheessa, kun vessanpöntölle on jämähtänyt lähes tunniksi tai kun kellon viisari osoittaa aamu neljää.

Legends of Runeterra on ladattavissa ilmaiseksi Play Storen ja App Storen kautta Android- ja iOS-laitteille.