Mobiilipeliarvostelu: South Park: Phone Destroyer on vähintään yhtä hyvä peli kuin The Fractured But Whole

09.11.2017 11:58 | Tuukka Hämäläinen

RedLynxin äskettin kansainvälisen julkaisunsa saanut South Park: Phone Destroyer on kiinnostava yhdistelmä korttipeliä ja reaaliaikaista strategiaa. Se on myös vähintään yhtä pätevä South Park -peli kuin Ubisoftin suurjulkaisu The Fractured But Whole.

Ubisoft San Franciscon kehittämä South Park: The Fractured But Whole ilmestyi vasta äskettäin, mutta monelta meni varmasti ohi, että jo kesällä julkaistiin myös suomalaisstudio RedLynxin South Park -mobiilipeli. Nyt jo rutkasti päivittynyt South Park: Phone Destroyer on saanut myös maailmanlaajuisen julkaisunsa.

Phone Destroyerin lähtökohta on samankaltainen kuin Ubisoftin hittiroolipeleissä, mutta peli on kuitenkin itsenäinen julkaisunsa. Pelaaja pääsee jälleen luomaan oman South Park -hahmonsa, joka on pikkukaupungin ”New Kid”. Phone Destroyerissa uusi lapsi pääsee leikkimään South Parkin hahmojen kanssa neljässä erilaisessa leikissä, jotka muodostavat pelin teemat cowboy-leikeistä aina fantasia- ja scifi-leikkeihin.

Phone Destroyer on yhdistelmä keräilykorttipeliä ja reaaliaikaista strategiaa. Taisteluissa pelatut kortit heräävät henkiin taistelukentällä ja taistelevat itsenäisesti omien kykyjensä mukaan. Tarjolla on myös suoria hyökkäyskortteja, joilla voi tehdä suoraa vahinkoa viholliseen.

RedLynxin mobiilipeli tarjoaa yksinpelikampanjan sekä PvP-moodin, jotka jakavat saman hahmonkehityksen. Tarinallinen kampanja johdattaa kädestä pitäen pelin eri ominaisuuksiin, joita onkin runsaasti. Omaa pakkaansa pääsee muokkaamaan, kortteja päivittämään ja uusia korttipakkauksia lunastamaan pelivaluutoilla.

Itse taistelut ovat nopeatempoisia ja viihdyttäviä. Pelaaja voi pelata minkä tahansa kortin viiden kortin valikoimasta, mutta eri kortit kuluttavat eri määrän energiaa, joka palautuu hitaasti. Hyvällä suunnittelulla pääsee pitkälle, ja Phone Destroyerista löytyy yllättävän paljon strategisia ulottuvuuksia.

Ensikosketuksen perusteella Phone Destroyer on erittäin näppärä reaaliaikastrategia, jonka perusmekaniikat toimivat erinomaisesti. Haastattelumme perusteella RedLynx on luvannut tukevansa peliä aktiivisesti uusilla päivityksillä, joten korttivalikoima tulee varmasti kasvamaan ajan kuluessa. Lyhyen testin perusteella on vaikea kommentoida, millainen vaikutus mikromaksuilla on pelissä etenemiseen, mutta kaiken sisällön on luvattu olevan saatavilla myös ilman erillisiä maksuja.

Mukavaa on myös, että ainakin Androidilla Phone Destroyer toimii sujuvasti ja nopeasti, vaikkei käytössä olisikaan kaikkein uusin luuri. Täytyy tosin todeta, että peli on varmasti mukavampi pelata hieman suuremmalla näytöllä. Käyttämäni 4,6’’ -näyttö tuntui hieman ahtaalta kaikille pelin liikkuville osille.

Muropaketin uusimmat