Modaajat pitävät hengissä ”kaikkein parasta Warhammer-peliä” – laajentunut uusilla armeijoilla ja kampanjoilla jo 15 vuotta

12.04.2021 13:36 | Muropaketin toimitus

Warhammer 40,000: Dawn of Wariin ilmestyy yhä pelimodeja jatkuvalla syötöllä, eivätkä jatko-osat ole horjuttaneet klassikon asemaa.

Warhammer-pelejä on julkaistu pilvin pimein, mutta 15-vuotias strategiapeli on silti säilyttänyt paikkansa kaikkien Games Workshopin miniatyyripelien parhaana digitaalisena versiona. Alkuperäinen Warhammer 40K: Dawn of War on nimittäin PC Gamerin listauksessa paras kaikista Warhammer-peleistä, ja myös Metacriticin pisteissä se on laajennuksineen kärkikahinoissa.

PC Gamer raportoikin tuoreessa artikkelissaan, että vuonna 2004 ilmestynyt RTS-peli jatkaa yhä elämäänsä erittäin aktiivisen modiyhteisön ansiosta. ModDB:ssä peliin on ilmestynyt pelimodeja jo vuodesta 2005 lähtien, ja ne muuttuvat alati suuremmiksi ja kunnianhimoisemmiksi. Tänä vuonnakin on jo ilmestynyt liuta uusia pelimodeja.

Dawn of Wariin on esimerkiksi saatavilla uudet hahmomallit, runsaasti kokonaisia pelattavia sivilisaatioita omine yksiköineen, ja jopa tarinallisia kampanjoita. Warhammer 40K -universumin ystävät voivat iloita siitä, että esimerkiksi Tyranidit, Harlequinit ja Thousand Sonsit ovat nykyään pelattavissa Dawn of Warissa.

Äskettäin päivitetty, massiivinen Unification Mod pyrkii myös yhdistämään laajan joukon modipäivityksiä yhteen pakettiin, joka sisältää lisäksi aivan uusia pelimuotoja.

Kiinnostavaa kyllä, Dawn of Warin jatko-osatkaan eivät ole onnistuneet horjuttamaan alkuperäisen pelin klassikkoasemaa. Ehkäpä jatkuvasti uusien Warhammer-pelien sijaan Games Workshopin kannattaisi ottaa esimerkkiä modaajista, ja tehdä yksi massiivinen strategiapeli Warhammerin ystäville.