Monkey Islandin luoja kertoi, mikä pelialassa mättää nykyään – kunniansa saivat kuulla esimerkiksi VR-pelit

08.09.2019 12:12 | Muropaketin toimitus

Pelialan varsinainen legenda paljasti Muropaketille mielipiteensä siitä, mihin suuntaan peliteollisuus on kehittynyt – ja mikä siinä on pielessä.

Monien Lucasfilmin klassisten seikkailupelien luoja Ron Gilbert on ollut aitiopaikalla seuraamassa peliteollisuuden kehittymistä aina 1980-luvulta tähän päivään. Gilbert tunnetaan esimerkiksi peleistä The Secret of Monkey Island ja Maniac Mansion.

Gilbert kertoo Muropaketin haastattelussa, kuinka peliala on hänen mielestä kokenut monia positiivisia murroksia, kuten digitaalisen levityksen, jonka ansiosta kuka tahansa voi julkaista oman pelin.

Negatiivisina seikkoina hän mainitsee esimerkiksi VR-pelaamisen, joka on hänen mielestään pelkästään pienen piirin harrastama merkityksetön seikka. Myös pelien suoratoistopalvelut ovat Gilbertin mielestä tuhoon tuomittuja.

Lisäksi monien pelien kohdalla käy niin, että jotkut näissä olevat täysin pinnalliset asiat saavat tarpeettoman paljon huomiota.

Ron Gilbertin mielestä eräs peliteollisuuden tyypillisin piirre on se, että monet innostuvat pinnallisista kiiltävistä asioista, ja kaikki muu jää sen varjoon. Hän lukee usein uusista peleistä, joista kaikki ovat sekaisin jonkun yhden ominaisuuden vuoksi.

– Kaikki tällaiset uudet hehkutukset unohtuvat muutaman kuukauden sisällä pelin julkaisusta, joskus jopa ennen sitä.

Ron Gilbertin haastattelun pariin löytää täältä.

Muropaketin uusimmat