Uusimmat

Mortal Kombatin ja Street Fighterin hahmot eivät ole vieläkään kohdanneet – tässä selitys

11.11.2019 16:05 Muropaketin toimitus

Mortal Kombat -kehittäjät ovat tiettävästi ehdottaneet yhteistyötä Capcomin kanssa, mutta toistaiseksi japanilaisyhtiö on torpannut idean.

Vuonna 1987 alkunsa saanut Street Fighter ja vuonna 1992 käynnistynyt Mortal Kombat ovat maailman pitkäikäisimpiä pelisarjoja ja kamppailupelien uranuurtajia. Ei siis mikään ihme, että moni pelaaja toivoisi varmasti yhteispeliä, jossa sarjojen klassikkohahmot pääsisivät viimeinkin ottamaan toisistaan mittaa.

Street Fighter -sarjan tuottaja Yoshinori Ono onkin Game Fraggerin mukaan paljastanut tuoreessa haastattelussa, että yhteispelistä on ollut puhetta. Mortal Kombat -peleistä tunnettun NetherRealm Studios on tiettävästi lähestynyt Capcomia idealla yhteispelistä, mutta yhtiö ei innostunut ajatuksesta.

”On totta, että Capcom kieltäytyi ehdotuksesta tuoda Street Fighter -hahmot Mortal Kombatiin. Mutta minä itse en henkilökohtaisesti kieltäytynyt siitä”, Ono kertoo. ”Monet ihmiset yhtiössä olivat sitä mieltä, etteivät hahmomme sopineet siihen.”

Onon mukaan Street Fighterin ja Mortal Kombatin erilaisuus on siis syynä siihen, ettei yhteistä peliä ole vielä kehitetty. Tuottajan mukaan kaikenlaiset crossover-pelit ovat kuitenkin edelleen mahdollisia, ja hän muistuttaa, että sellaisia on nähty ennenkin, esimerkiksi Marvel vs. Capcom -peleissä.