UUSIMMAT

Muistatko vielä Parasite Even? 20-vuotias kauhupelisarja näyttää viimein heräävän kuolleista

28.11.2018 08:00 Muropaketin toimitus

Alkuperäisellä PlayStationilla alkunsa saanut toimintaroolipeli Parasite Eve on tekemässä paluun uusintaversion tai jatko-osan muodossa.

PlayStationin kauhua ja toimintapeliä yhdistelevä Parasite Eve täytti aiemmin tänä vuonna pyöreitä, sillä pelin julkaisusta tuli alkuvuodesta kuluneeksi jo 20 vuotta. Square Enixin pelisarja on viettänyt hiljaiseloa vuoden 2010 The 3rd Birthday -pelistä lähtien, mutta nyt näyttää siltä, että se on tulossa takaisin, tavalla tai toisella.

Bloody Disgusting nimittäin kertoo, että Square Enix on jättänyt Euroopassa uuden tavaramerkkihakemuksen Parasite Evelle. Tavaramerkki rekisteröitiin 22. marraskuuta, eli kyse on aivan tuoreesta paljastuksesta. Mitään virallista ei vielä ole kerrottu, mutta tavaramerkki vihjaa jonkinmoisesta julkaisusta.

20-vuotiaiden pelisarjojen poikiessa jatkuvasti uusintaversioita tai remasteroituja pelikokoelmia, on hyvin mahdollista, että myös Parasite Eve kokee samankaltaisen uudelleenjulkaisun. Toisaalta myöskään suoraa jatko-osaa ei voi pitää täysin mahdottomana.

1990-luvun japanilaiskauhun buumista ponnistanut Parasite Eve ei ole samalla tapaa tunnettu kauhusarja kuin Resident Evil ja Silent Hill, mutta sarjan ensimmäiset kaksi julkaisua myivät kuitenkin yhteensä liki kolme miljoonaa kappaletta vuoteen 2004 mennessä. Ainoastaan PSP-käsikonsolille ilmestynyt The 3rd Birthday jäikin sittten vähemmälle menestykselle, mikä osaltaan selittää sen, että koko sarja hyllytettiin.

Jäämme odottelemaan Square Enixin virallista julkistusta pelistä.