Uusimmat

Myst-kulttipelit julkaistaan uudelleen sarjan 25-vuotispäivien kunniaksi

19.03.2018 13:13 Muropaketin toimitus

Myst-pelisarjan kaikki pelit julkaistaan uudelleen Windows 10:lle myöhemmin tänä vuonna, kehittäjästudio Cyan on paljastanut. 

Kulttipeli Myst täyttää pian 25 vuotta, sillä peli ilmestyi alunperin Yhdysvalloissa Macille 24. syyskuuta 1993. Pelin ja koko pelisarjan merkkipäivän kunniaksi pelistudio Cyan on ilmoittanut julkaisevansa Myst-pelit uudelleen myöhemmin tänä vuonna.

Game Informer kertoo, että Cyan ei julkaisuoikeuksiin liittyvien ongelmien vuoksi ole pystynyt aiemmin tarjoamaan peleistään uusia, Windows 10:llä toimiva versioita. Nyt mutkat on kuitenkin saatu suoriksi, ja studio kertoo Mystin virallisella sivulla, että kaikki pelit julkaistaan uudelleen myöhemmin tänä vuonna.

Myst-pelejä on vuosien varrella ilmestynyt kaikkiaan kuusi. Alkuperäistä seikkailu- ja puzzle-peliä seurasi Riven vuonna 1997, Myst III: Exile vuonna 2001, Uru: Ages Beyond Myst vuonna 2003, Myst IV: Revelation vuonna 2004 ja Myst V: End of Ages vuonna 2005. Peleistä on Cyanin mukaan luvassa myös fyysinen pelikokoelma, jonka luvataan sisältävän myös hienon keräilyesineen.

Uutta Myst-peliä ei ole julkaistu yli vuosikymmeneen, mutta julkistuksessaan Cyan vihjaa myös sarjan tulevaisuudesta.

”Mystin universumissa tullaan varmaankin näkemään vielä lisää seikkailuja, mutta varaamme vuoden 2018 kulkemamme matkan muistelemiselle”, kehittäjät kertovat.

Tulevalla Myst-kokoelmalla ei vielä ole julkaisupäivää. Kuten pari viikkoa sitten kerroimme, on studiolta seuraavaksi tulossa uusi, arvoituksellinen VR-peli Firmament.