Uusimmat

Mystinen fani on päivittänyt System Shock 2:ta jo vuosien ajan

14.08.2019 12:02 Muropaketin toimitus

Le Corbeau -niminen System Shock 2 -fani on julkaissut peliin jo vuosien ajan päivityksiä ja pitänyt peliä elossa. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, kuka nimimerkin takana seisoo.

System Shock 2:sta vastannut Looking Glass Studios sulki ovensa vuonna 2000, jonka jälkeen pelin oikeudet jäivät yli vuosikymmenen ajaksi omistajuuslimboon. Koska pelillä ei ollut enää virallista kehittäjää, ei sitä päivitetty uudemmille käyttöjärjestelmille.

Tilanne kuitenkin muuttui vuonna 2012, kun Le Corbeau julkaisi ranskalaisella Thief-pelien fanifoorumilla NewDark-nimisen päivityspaketin. Se teki System Shock 2:n ja Thief 2:n pelaamisesta jälleen mahdollista. Lopulta System Shock 2:n oikeudet itselleen hankkinut Nightdive Studios liitti NewDarkin osaksi virallista pelijulkaisua.

En edelleen epäselvää kuinka anonyymi Le Corbeau onnistui kehittämään pelin korjaavan päivityksen tai sitä seuranneet päivityspaketit, joista viimeisin julkaistiin viime kesäkuussa, kertoo Kotaku.  Arvauksien mukaan työ perustuu System Shock 2:n vuonna 2010 vuotaneeseen lähdekoodiin, tai kenties kyseessä on intohimoinen System Shock 2:n entinen kehittäjä joka haluaa pitää pelin elossa.

Nightdive Studios on yrittänyt ehdottaa Le Corbeaulle yhteistyötä, mutta tuloksetta. Nightdive Studiosilta on luvassa virallinen System Shock 2 Enhanced Edition, jonka kehityksessä Le Corbeau olisi voinut hyvinkin auttaa.

Muropaketin uusimmat