Näillä konsteilla Googlen Stadia -pelipalvelu tulee menestymään, tietää pelialan tutkija

16.04.2019 19:32 | Muropaketin toimitus

Googlen Stadia -pelipalvelu on herättänyt suurta mielenkiintoa, mutta myös kosolti epäilyksiä sen toimivuudesta. Eräs pelialaa tutkiva yritys on pohtinut erilaisia keinoja, joiden avulla Stadiasta ei tule floppia.

Google aikoo loikata pelialalle pelien suoratoistopalvelu Stadialla. Se onkin aiheuttanut kohinaa peliteollisuudessa, ja siitä miten se voisi menestyä. Google ei ole juurikaan esitellyt palvelun teknologiaa, joten se herättää ymmärrettävästi epäilyksiä Stadian toimivuudesta.

IHS Markit -pelitutkimusyritys on pohtinut, kuinka Stadia voisi realistisesti menestyä: Googlen pitää yksinkertaisesti käyttää palveluun todella suuria seteleitä.

Googlen ei tule investoida ainoastaan omiin studioihin, vaan sen on pakko hankkia myös muilta kehittäjiltä monia yksinoikeuspelejä.

IHS Markitin mielestä Googlen pitää ostaa entistä enemmän pelitaloja – tai jopa julkaisijan. Teknologiajätti on perustanut aivan uuden pelistudion, Stadia Games and Entertainmentin, jota johtaa Googlen varajohtajaksi pestattu Jade Raymond. Raymond tunnetaan Ubisoftin Assassin’s Creed -peleistä.

Asiasta uutisoi Gaming Bolt.

Muropaketin uusimmat