UUSIMMAT

Näin Doom Eternal uudistuu – muutoksen syynä on pelaajien raivo

21.05.2020 18:46 | Muropaketin toimitus

Monet Doom Eternal -pelaajat ovat olleet pettyneitä siihen, kuinka peli estää huijaamista.

Kiistelty huijauksenesto-ohjelmisto Denuvo on osa Doom Eternalia, ja kuten yleensä tämän ohjelmiston kohdalla, eivät pelin ostaneet PC-pelaajat ole olleet siihen tyytyväisiä. Denuvon väitetään hidastavan tietokoneita, mutta pelikehittäjien mielestä ohjelmistolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

Doom Eternal -päätuottaja Marty Stratton on ilmoittanut, että Denuvo ei jatkossa tule enää olemaan pelissä, sillä niin monet pelaajat ovat vaatineet sitä.

“Hyvistä aikeista huolimatta, pelaajilta saadun palautteen perusteella olemme päättäneet, että Denuvo tulee katoamaan, kun pelille julkaistaan uusi päivitys.

Stratton totesi, että Denuvon kaltaiset ohjelmistot ovat tehokkain tapa estää pelissä huijaamista. Hän lisäsi, että päätös ei pohjaudu pelikoneiden väitettyyn hidastumiseen. Ratkaisu tehtiin kehitystiimin puolelta, eikä pelin julkaisijalla Bethesdalla ole sen kanssa tekemistä.

Muropaketin arvostelun mukaan Doom Eternal on hauska ja helvetin näyttävä räiskintäpeli, joka ei ota itseään liian vakavasti.

Asiasta uutisoi Eurogamer-sivusto.