Näin erilainen oli The Witcher -sarjan alkuperäinen ajatus, tarkoitus oli kertoa tyystin eri tarina

09.12.2019 18:17 | Muropaketin toimitus | 4

The Witcher -sarjan lähtökohtana oli Ciri-hahmo ja tämän tarina.

Netflix-sarja The Witcher keskittyi alkujaan kirjasarjan viidenteen osaan, The Lady of the Lake, joka painottuu Ciri-hahmoon. Sarjan vetäjä Lauren Hissrich on kertonut, että lähtökohta ei toiminut, sillä tarina kaipasi myös Geralt-hahmoa.

Hissrich sanoi, että hän haluaa esitellä sarjan naishahmoja tuorein silmin, eikä niin kuten kirjoissa, eli Geraltin näkökulmasta.

Vaikka Geralt on sarjan päähenkilö, on Ciri yhdessä erään toisen hahmon, Yenniferin, kanssa vahvasti esillä. Näihin tutustutaan tarinan edetessä, paljastaa Hissrich.

The Witcher käynnistyy Netflixissä joulukuun 20. Asiasta uutisoi PC Gamer.

Keskustelu

Eli saadaan feministinen versio, on se kumma et pitää pilata kaikki tuon idiootti aatteen takia.

J.B

Eli saadaan feministinen versio, on se kumma et pitää pilata kaikki tuon idiootti aatteen takia.

J.B nyt jäitä hattuun odotetaan ihan rauhassa ennen kuin aletaan kivittämään. Omasta mielestäni hyvä juttu, että Ciri ja Yennefer on isossa roolissa.

En keksi miten heistä saisi mitenkään feministisiä hahmoja, kun hehän ovat erittäin hyvällä tavalla feministisiä kirjoissakin. Ciri pistää sovinisteja nippuun ja on vielä fantasiakirjallisuudessa ainoa tietämäni hahmo, joka lopulta haistattaa vitut fantasiakirjallisuuden höperöimmälle kliseelle, eli

Spoiler

Yennefer puolestaan on Geraltia mahtavampi ja

Spoiler

, eikä heidän välistä suhdettaan saa feministisemmäksi tekemälläkään.

Muutenkin genrensä ja maailmansa kontekstissa kirjojen naiskuva oli virkistävän nykyaikainen. Ei sellaista kliseistä ja naiivia ihmiskuvaa, mikä fantasiakirjallisuuden ihmissuhdekuvauksissa monesti häiritsee. Hyviä hahmoja Geralt, Ciri ja Yennefer. Sekä moni muukin kirjasarjan hahmo.

J.B

Eli saadaan feministinen versio, on se kumma et pitää pilata kaikki tuon idiootti aatteen takia.

Et ole selkeästi lukenut alkuperäisiä kirjoja. Pelejä ei nyt lasketa, kun ne tulivat vasta myöhemmmin kirjojen jälkeen. Kirjoissa Cirillä ja Yenneferillä on suuret roolit. Jopa Triss Merigoldillakin. Kirjoissa on myös vaiheita jolloin Geralt ei esiiny oleenkaan ja se aika saatetaan keskityä täysin vain Ciriin ja Yenneferiin. Toki hahmot (paitsi Ciri, kun hän on vielä lapsi niisä) kuvaileen seksikäinä ja kauniina, mutta ei tosiaan stereotyypisinä naishahmoina, jotka on neito hädässä, vaan selleisina jotka osaa puolustautua ja sanovat vastaan.

Ota asiosta selvää, ennen kuin väität Witcheristä tulevan "feminististä sontaa."

Muropaketin uusimmat